KAMBARINIUS AUGALUS PERKELIAME IŠ LAUKO Į NAMUS: PATARIMAI

KAMBARINIUS AUGALUS PERKELIAME IŠ LAUKO Į NAMUS: PATARIMAI

Šią vasarą jūsų kambariniai augalai laiką leido lauke? MOKI-VEŽI ekspertas primena, jog rugpjūčio pabaiga – tinkamas laikas pradėti juos nešti vidun. Žinoma, viskas priklauso nuo temperatūros bei lauke esančių oro sąlygų, tačiau paprastai vasaros pabaiga yra tinkama pirmiesiems augalams įnešti vidun.

Bet ar žinote, kaip tą atlikti teisingai, nesukelti augalui šoko ir nepasmerkti jo žūčiai? Naudingais patarimais šiame blogo įraše dalinasi MOKI-VEŽI ekspertas – kviečiame susipažinti.

Tuo pačiu primename, kad visų reikalingų sodo, daržo, augalų priežiūros bei kitų prekių visuomet rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt. Nepamirškite pasinaudoti ir kaskart naujomis akcijomis bei pasiūlymais!

Kinrožės, gardenijos, fuksijos, dvazgiai, auskarėliai į jūsų namus privalo sugrįžti, kuomet nakties temperatūra nukrenta žemiau +10 C laipsnių.

Štai kalankės, karpažolės, storlapiai, ripsaliai, ripsalidopsiai bei zigokaktusai mėgaujasi rudens vėsa ir mažėjančia šviesa bei tokiomis sąlygomis ima krauti žiedus. Būtent dėl to, šiuos augalus galite palikti gryname ore iki kol nakties temperatūra nenukris žemiau +7 C laipsnių.

Populiariausi kietalapiai augalai, pavyzdžiui, alyvmedžiai, karisos, bugenvilijos ar fikusai dar mažiau lepūs oro sąlygoms, todėl į namus gali būti sugrąžinti tik tuomet, kai nakties temperatūra pasiekia +5 C laipsnius. Tiesa, mūsų specialistai pataria tam rinktis darganotą dieną – taip augalai išvengs staigių permainų bei lengviau apsipras.

SVARBU: iš lauko į namus įnešdami kambarinius augalus būtinai prieš tai bent du kartus juos apdorokite insekticidais – taip išvengsite amarų bei baltasparnių.

Taip pat atminkite, kada vasarą praleidę gryname ore besimėgaujant tiesioginių saulės spindulių gausa, kai kurie augalai gali sunkiau apsiprasti prie įprastų naminių sąlygų – prie jų kambarinius augalus pratinkite palengva. Nepamirškite bent pirmas kelias savaites jiems skirti daugiau dėmesio ir priežiūros.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*