KAIP SUKURTI JAUKŲ NAMŲ APŠVIETIMĄ? PATARIA EKSPERTAS

KAIP SUKURTI JAUKŲ NAMŲ APŠVIETIMĄ? PATARIA EKSPERTAS

Vasarai artėjant į pabaigą, dažnas vis daugiau laiko praleidžia namuose ir atsigręžia būtent į gerovės juose kūrimą: imame rūpintis namų švara, šiltomis, jaukiomis interjero detalėmis, apšvietimu. Būtent pastarasis, apšvietimas, itin svarbus vakarams ilgėjant. Ir, nors rugsėjį šiltų bei saulėtų dienų pasitaiko, vakarodami namuose jau bandome sukurti jaukią aplinką šviesos pagalba.

Apie tai, kaip suplanuoti būsto apšvietimą, kad šis ne tik suteiktų jaukumo, bet ir pasitarnautų praktiškai tamsiuoju metų laiku, šiame blogo įraše pasakoja MOKI-VEŽI ekspertas, tad susipažinkite su naudingais jo patarimais ir pamažu pradėkite planuoti būsto apšvietimą.

Primename, kad platų apšvietimo prekių pasirinkimą rasite fizinėse MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt – nepamirškite pasinaudoti ir vis naujomis akcijomis bei pasiūlymais!

SVETAINĖ

Tai  ta namų vieta, kurioje verda visos šeimos gyvenimas: kas žiūri filmą, kas mokosi, kas knygą skaito...  Ir, jei vasarą čia buvo sąlyginai ramu, rudeniui artėjant į šį namų kampelį sugrįžta malonus šurmulys ir šeimos susibūrimai. Svetainė tampa ta vieta, kurioje praleidžiame daugiausiai laiko.

MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja rinktis išskaidytą apšvietimą, t.y., kelis šviesos šaltinius:

  • pagrindinis apšvietimas – tai kambario centre esantis pakabinamas lubinis šviestuvas, kuris apšviestų visą erdvę.
  • greta sofos ar visos šeimos mėgstamo fotelio, kur dažnas įsitaiso knygų skaitymui, pastatykite toršerą.
  • svetainėje įrengta ir darbo vieta? Pasirūpinkite staliniu šviestuvu.
  • šiame namų kampelyje pravers ir sieninis apšvietimas, kurį galite įrengti greta knygų lentynų ar sofos. Jis leis sukurti jaukią atmosferą, blankesnę šviesą, jei nenorėtumėte jungti lubinio apšvietimo.

Svetainėje rekomenduojame rinktis šiltą apšvietimą. Praktiškai pravers ir reguliuojamos šviesos sprendimai.

VIRTUVĖ

Čia taip pat turėtų vyrauti išskaidytas, šiltas apšvietimas. Venkite šaltos spalvos, kuri ne tik „apsunkina“ erdvę, bet ir suteikia jai melsvą atspalvį. Pastarojo šviesoje maistas gali atrodyti nepatraukliai.

Planuodami virtuvės apšvietimą atminkite, kad jis negali būti įrengtas tiesiai virš ten, kur gaminsite maistą – taip susiformuos šešėliai, bus sunkiau įžiūrėti, ką bei kaip gaminate. Geriau rinkitės tolimesnį kampelį pagrindiniam apšvietimui įrengti bei apšvieskite stalviršį, įmontuokite apšvietimą po spintelėmis, pakabinkite jums patikusį dekoratyvinį šviestuvą virš valgomojo stalo.

MIEGAMASIS

Galiausiai – miegamasis, kur apšvietimas – taip pat svarbus. Juk čia ilsimės, kartais – dirbame, skaitome...

Anot MOKI-VEŽI eksperto, jei norite atsipalaiduoti bei gerai pailsėti, miegamajame geriausiai rinktis prislopintą šviesą. Ryškus apšvietimas gali suerzinti, pabudus naktį – stipriai išbudinti ir neleisti organizmui pilnai atsipalaiduoti.

Virš lovos nekabinkite masyvaus šviestuvo – šiame kambaryje pakaks kelių neintensyvių šviesos šaltinių, pavyzdžiui, naktinių lempų bei pagrindinio apšvietimo greta durų ar sieninio apšvietimo toliau nuo lovos.

Tiesa, jei miegamajame turite ar ketinate kabinti veidrodį, jokiu būdu apšvietimo neįrenkite priešais jį. Kitu atveju šis atsispindės veidrodyje, bus sunkiau įžiūrėti. Čia tinkamiausias grimo stiliaus apšvietimas, t.y., švelni švieselė iš visų veidrodžio pusių.

Tikimės, kad šie patarimai jums buvo naudingi. Linkime jaukaus laiko šviesiuose namuose!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*