APŠVIETIMAS NAMUOSE: EKSPERTAS IŠSKIRIA DIDŽIAUSIAS KLAIDAS JĮ PLANUOJANT

APŠVIETIMAS NAMUOSE: EKSPERTAS IŠSKIRIA DIDŽIAUSIAS KLAIDAS JĮ PLANUOJANT

Mielieji, viena pagrindinių temų tamsiuoju metų laiku – tai namų apšvietimas. Sugrįžus iš atostogų į namus, dažnas ieško būdų, kaip būstą paversti jaukesniu ir mielesniu: juk ilgėjančius rudens vakarus vis dažniau leisime būtent juose. MOKI-VEŽI ekspertas šiame blogo įraše dalinasi itin dažnai pasitaikančiomis apšvietimo klaidomis bei patarimais, kaip jų išvengti.

SVETAINĖJE – PER MAŽAI ŠVIESOS ŠALTINIŲ

Svetainė – ta namų vieta, kurioje verda visos šeimos gyvenimas. Kas žiūri filmą, kas mokosi, kas knygą skaito... Ir, jei vasarą čia buvo sąlyginai ramu, rudeniui artėjant į šį namų kampelį sugrįžta malonus šurmulys ir šeimos susibūrimai. Tiesa, dažnai šioje vietoje apsiribojama vos vienu šviesos šaltiniu – MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja to vengti ir pasirūpinti apšvietimu visiems čia vykstantiems gyvenimo scenarijams.

Svetainėje rinkitės išskaidytą apšvietimą, t.y., kelis šviesos šaltinius:

  • pagrindinis apšvietimas – tai kambario centre esantis pakabinamas lubinis šviestuvas, kuris apšviestų visą erdvę (rinkitės šiltą šviesą);
  • greta sofos ar visos šeimos mėgstamo fotelio, kur dažnas įsitaiso knygų skaitymui, pastatykite toršerą;
  • svetainėje įrengta ir darbo vieta? Pasirūpinkite staliniu šviestuvu;
  • čia pravers ir sieninis apšvietimas, kurį galite įrengti greta knygų lentynų ar sofos;

LYGIAI TAIP PAT – IR VIRTUVĖJE

Šiame namų kampelyje irgi reikalingas išskaidytas apšvietimas – ne tik lubinis. Čia MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja rinktis ne tik lubinį šviestuvą centre, bet ir LED apšvetimą po spintelėmis, maisto ruošimo vietoje ir virš valgomojo stalo. Tiesa, pastarasis turi skleisti šiltą šviesą – joje maistas atrodo patrauklesnis, o ir pats apšvietimas šeimos pietus ar vakarienę pavers jaukesne.

ATSISAKYKITE PRIEBLANDOS MIEGAMAJAME

O ypač dabar, kai daugelis turi darbo iš namų galimybę. Juk kartais būna rytų, kuomet kompiuteriu pradedame dirbti dar nepalikę lovos. Miegamajame geriausia rinktis lubinį apšvietimą su galimybe reguliuoti šviesos intensyvumą, tačiau pravers ir toršeras greta lovos ar nedideli dekoratyviniai šviestuvai ant naktinio stalelio šalia lovos.

TINKAMAI IŠSIRINKITE ŠVIESTUVUS

Rinkdamiesi šviestuvus gerai pagalvokite, ar jo dizainas ir funkcionalumas atitiks visus jūsų poreikius ir ar esant bet kokiems pokyčiams jūsų būsto interjere, šis lengvai ras vietą ir toliau tarnaus. Pavyzdžiui, toršerus bei stalines lempas rekomenduojame rinktis tik tokius, kurie turi šviesos nukreipimo galimybę, t.y., esant poreikiui, šviestuvo skleidžiamą šviesą galima nukreipti į vieną ar kitą pusę. Taip pat atsargiai rinkitės ir apšvietimo sprendimus voniai – čia šviestuvai turi būti atsparūs drėgmei. Taip pat ir laiptų ar grindų apšvietimas – jis turi būti atsparus smūgiams.

MOKI-VEŽI parduotuvėse rasite itin platų apšvietimo prekių asortimentą – jame kiekvienas ras tai, kas atitinka jo skonį, būsto interjerą bei lūkesčius.

Tikimės, jog ši informacija jums buvo naudinga. Linkime jaukaus ir šviesaus laiko namuose!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*