KAIP PRIŽIŪRĖTI PUANSETIJĄ, KAD ŠI ŽYDĖTŲ IR PO ŠVENČIŲ?

KAIP PRIŽIŪRĖTI PUANSETIJĄ, KAD ŠI ŽYDĖTŲ IR PO ŠVENČIŲ?

Gražiausių metuose švenčių simbolis, įspūdingais raudonais žiedais džiuginanti puansetija šiuo laikotarpiu puošia daugelio namus. O jūs ar savąją jau įsigijote? Jei dar ne, kviečiame apsilankyti artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje, kur rasite ypač didelį augalų pasirinkimą!

Na, o MOKI-VEŽI ekspertas sulaukia vis daugiau jūsų klausimų apie puansetijų, dar žinomų Kalėdų gėlės vardu, priežiūrą bei auginimą, tad paprašėme jo papasakoti, kaip šias gėles prižiūrėti, kad šios džiugintų ilgą laiką.

Tiesa, ar žinojote, kad šiai gėlei nužydėjus, dažnas daro didelę klaidą ir ją išmeta? Juk ji gali žydėti kur kas ilgesnį laiką – juk puansetija yra daugiametis augalas.

PATARIA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

Pirmiausia, atminkite, jog puansetija jautri šalčiui, todėl prekybos centruose ieškokite tos gėlės, kuri laikoma toliau nuo įėjimo durų, skersvėjo. Gabendami puansetiją namo taip pat ją apdenkite nuo šalčio bei vėjo.

Namuose šiai gėlei parūpinkite šiltesnę vietą – juk puansetija itin mėgsta šilumą! Tiesa, tiesioginiai saulės spinduliai netinka – šiam augalui labiausiai patiks šešėlyje. Geriausia temperatūra - +16-20 C laipsnių.

Laistykite dažnai, neleidžiant žemei vazone išdžiūti: ji turi būti visuomet drėgna, tačiau jokiu būdu ne šalpia ar permirkusi.

Norite žiedais džiaugtis kur kas ilgesnį laiką? Puansetiją reikės tręšti. Tai daryti pakanka kas dvi savaites, o tam tiks žydintiems augalams skirtos trąšos.

ŠVENTĖMS PRAŪŽUS PUANSETIJĄ IŠMETATE? STOP!

Juk puansetija yra daugiametis augalas! Šventėms praūžus, ši gėlė neretai sulaukia to paties likimo, kaip ir kalėdinės eglutės – nors tai daugiametis augalas, neretai žmonės jį augina, kaip vienmetį. Jei šia gėle norite džiaugtis ir vėliau, jai peržydėjus augalą nugenėkite, palikite tik po 2 pumpurus ant šakos. Vienastiebė gėlė sutrumpinama iki 10-12 centimetrų.

Nugenėjus Kalėdų gėlę, ją statykite ant palangės rytų pusėje, laistykite su saiku ir tik šiltu vandeniu. Po kurio laiko ims sprogti pumpurai, o per ateinančią vasarą užaugs visas krūmelis. Tiesa, sulaukus pavasario, šią gėlę galite persodinti į naują žemę, laistyti dažniau bei, žinoma, nepamiršti patręšti.

SVARBU: Karpažolių sultys gali sudirginti odą, todėl persodinant, genint ar kitaip rūpinantis augalu, būtinai mūvėkite pirštines.

Gražių jums švenčių!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*