SVAJONIŲ VONIOS KAMBARYS: KAIP PATIEMS IŠKLOTI PLYTELES?

SVAJONIŲ VONIOS KAMBARYS: KAIP PATIEMS IŠKLOTI PLYTELES?

Ko gero, visi meistrai sutiks, jog vidaus apdailos darbams – visi sezonai tinkami, o daugelis net pastebi, jog šaltuoju metų laiku populiarios apdailos prekės dažnai būna su nuolaida, tad remontuoti ar įrengti namus rudenį ar žiemą gali būti ir puikus būdas norint sutaupyti.

Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI ekspertas nori pasidalinti naudingais patarimais su visais meistrais, panorusiais iškloti vonios plyteles savo rankomis.

Ką ir kaip daryti? Nuo ko pradėti? Atsakymai šiame MOKI-VEŽI blogo įraše. Tuo pačiu primename, jog MOKI-VEŽI parduotuvių asortimentą papildėme naujomis vidaus apdailos plytelių kolekcijomis – iš gausaus asortimento kiekvienas ras tai, kas patinka jo skoniui bei tinka namams: nepamirškite pasinaudoti ir vis naujomis MOKI-VEŽI akcijomis!

Jei vonios kambarį remontuojate, tuomet prieš jo sienas bei grindis klojant naujomis plytelėmis, būtina nuimti senas plyteles, nuvalyti sienas, grindis, pašalinti seną dažų ar glaisto sluoksnį ir tuomet jas padengti gruntu. Įsitikinkite, jog sienos yra lygios bei tiesios.

Pasiruoškite plytelių klijavimui skirtą mišinį, kuris turi būti paruoštas griežtai laikantis gamintojo nurodytos instrukcijos. Įsigydami mišinį, būtinai atkreipkite į jo savybes: ar jis atsparus drėgmei? Ar tinkamas naudoti horizontaliems, vertikaliems paviršiams? Ar tinka šildomoms grindims ir t.t.?

Klijuodami sienų plyteles pasirūpinkite, jog pirmoji eilė būtų nepriekaištinga ir lygi – tai garantuos puikų galutinį rezultatą. Lygiai iškloti pirmąją sienų plytelių eilę galite pasitelkę lentelę, t.y., apačioje prie sienos pritvirtinkite lygią lentelę, kurią nuėmus jos vietoje tilptų viena plytelių eilė ir dvi siūlės. Tiesa, dažnai sienų plytelės pradedamos klijuoti nuo antros eilės, o žemiausia plytelių eilė klijuojama pabaigoje.

Klijuodami sienų plyteles, paruoštu mišiniu ištepkite nedidelį sienos plotą, jį išlyginkite specialia dantyta mentele ir klijuokite pirmąją plytelę, kurią atremsite į lentą. Taip klijuokite visas plyteles tarp jų palikdami nedidelį tarpą (10 kv. cm plytelėms siūlome palikti 1 mm tarpą). Tam naudokite specialius kryželius: tinkamiausio dydžio pasirinktoms plytelėms skirtus kryželius galite įsigyti MOKI-VEŽI parduotuvėse.

Tuo tarpu, grindų plyteles bus lengviau kloti, jei ant grindų nusibrėšite kelias orientacines, lygias linijas. Jas klokite taip, jog grindų bei sienų plytelės susikirstų briaunomis.

Tiek grindis, tiek sienas pradėkite klijuoti nuo sveikos plytelės. Jei pirmąją plytelę reikėtų pjauti, pradėkite klijuoti nuo pirmos sveikosios plytelės.

Po maždaug paros išklotas plyteles galima glaistyti. Platų glaistų pasirinkimą raiste visose MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt – internetu užsakytas prekes pristatome VISOJE LIETUVOJE.

MOKI-VEŽI ekspertas taip pat pataria plyteles įsigyti iš anksto: taip išvengsite darbų atidėjimo tuo atveju, jei norimų plytelių kiekio tuo metų nebūtų parduotuvėje ir jų reikėtų laukti. Taip pat užsakykite apie 10 % didesnį kiekį, nei paskaičiavote.

Linkime malonių darbų ir džiuginančio galutinio rezultato!

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*