DAŽNIAUSIOS SIENŲ DAŽYMO KLAIDOS IR KAIP JAS IŠTAISYTI?

DAŽNIAUSIOS SIENŲ DAŽYMO KLAIDOS IR KAIP JAS IŠTAISYTI?

Sienų dažymas nauja spalva – greičiausias ir, ko gero, lengviausias būdas atnaujinti būsto be didelių išlaidų! Be to, šį darbas gali atlikti kiekvienas, net ir niekuomet sienų nedažęs būsto savininkas, mat tam didelio pasiruošimo bei žinių nereikia: pakanka tinkamai paruošti sienas dažymui ir... dažyti!

Visgi, klaidų neišvengia net ir profesionalūs meistrai. Dažniausiai pasitaikančios – dažų pūslės, įtrūkimai, gumbai, nutekėjimai ir siūlės. Kaip šias klaida sištaisyti, kuomet darbas jau atliktas? Pasakoja MOKI-VEŽI ekspertas, kuris taip pat primena, jog MOKI-VEŽI parduotuvėse rasite platų dažų įvairiausiems paviršiams pasirinkimą: nepamirškite pasinaudoti ir vis naujomis akcijomis bei pasiūlymais!

Ką daryti, jei sienų dažai įskilo?

Ko gero, to priežastis – seno galiojimo dažai, kurie praranda atsparumą aplinkos veiksniams. Šiuo atveju sienas greičiausiai teks perdažyti: pašalinkite senus dažus ir naujai dažykite tik ant visiškai išdžiūvusio grunto.

Susidariusios dažų pūslelės

Pirmiausia, kad jos nesusidarytų, būtina dažyti tik švarias, lygias ir sausas sienas. Gera žinia ta, kad pūslelės neplinta, tad pakaks pašalinti esamas ir jas dar kartą uždažyti:

  • Įpjaukite pūsleles;
  • Jas pašalinkite specialiu grandikliu;
  • Įsitikinkite, jog siena visiškai sausa;
  • Dažykite;

Dažų nutekėjimai, gumbai, raukšlės

Neskubėkite dažyti – tai darykite kruopščiai ir itin atidžiai, kitaip atsiranda rizika, kad po dažymo ant namo sienų rasite susidariusias raukšles, gumbus ar dažų nutekėjimus dėl jų pertekliaus.

Jei jie atsirado, šiuo atveju nelieka nieko kito, kaip perdažyti sienas.

Dažai „atšoko“?

Visai galimas daiktas, kad dažai atšoks, jei skubate dažyti dar ne visiškai išdžiūvusias, nenuriebalintas ar purvinas namo sienas. Taigi, sienas teks perdažyti ir šiuo atveju:

  • Nugramdykite senus dažus specialiu grandikliu;
  • Nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite sienas;
  • Užsandarinkite visus tarpelius;
  • Dažykite;

Dar prieš dažant, pasirūpinkite tinkamų sienų paruošimu

Būtent tai – tinkamai dažymui paruoštos sienos – lemia gerą galutinį rezultatą. Šis žingsnis, ko gero, svarbesnis net už patį dažymo procesą. Tik ar žinote, kaip jas paruošti?

  • Taigi, pirmiausia, kruopščiai nuvalykite sienas: nušluostykite dulkes, nuimkite lipdukus ir pašalinkite vinis, jei prieš tai ant sienų kabėjo paveikslai.
  • Jei sienų kampuose pastebėjote įsiveisusį pelėsį, jį būtinai pašalinkite naudodami tam skirtas profesionalias priemones. Tik pašalinus pelėsį ir naudotoms priemonėms gerai išdžiuvus, galima imtis sienų dažymo.
  • Nuvalius sienas jas reikės išlyginti, kitaip tariant – užpildyti skylutes, sutrūkinėjusias vietas, išlyginti paviršių jį padengiant specialiu glaistu.
  • Tuomet galima imtis sienų dažymo pasirinktais dažais. Prieš tai nepamirškite uždengti elektros lizdų, jungiklių, specialia juosta apklijuoti grindjuostes, langų ar durų rėmus, jei reikia – uždengti grindis.

MOKI-VEŽI ekspertas pataria atkreipti dėmesį į tai, keliais sluoksniais planuojate dažyti sienas. Paprastai geriausią rezultatą suteikia bent du dažų sluoksniai, todėl nepamirškite apskaičiuoti tinkamo dažų kiekio juos įsigyjant (padvigubinkite dažomo sienų ploto kvadratinius metrus).

Primename, kad vidaus bei išorės sienų dažų už ypač patrauklias kainas visuomet rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt.

Linkime malonių darbų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*