LAUKO APŠVIETIMAS: PATARIA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

LAUKO APŠVIETIMAS: PATARIA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

Turintys nuosavą kiemą greičiausiai sutiks, jog gerai suplanuotas jo apšvietimas – ne ką mažiau svarbus už vidaus apšvietimą. Juk ir namų kieme šviesos šaltinių dėka galima sukurti jaukią, išskirtinę atmosferą, pabrėžti teritorijos grožį, sustiprinti saugumo jausmą bei sukurti komfortišką aplinką visai šeimai.

Šiandien lauko apšvietimo sprendimai turi neribotas galimybes: MOKI-VEŽI parduotuvėse rasite platų pačių įvairiausių lauko šviestuvų pasirinkimą – nuo saulės energija pakraunamų šviestuvų, iki prožektorių, įleidžiamų šviestuvų ar pulteliu valdomų sprendimų.

Šiame MOKI-VEŽI blogo įraše norime pasidalinti naudingais patarimais su tais, kurie kaip tik planuoja lauko apšvietimą. Juk ši užduotis, ypač, jei teritorija didelė, gali būti ne tokia ir lengva, kaip atrodo iš pradžių.

Kviečiame susipažinti, o visų reikiamų lauko apšvietimo prekių ieškoti MOKI-VEŽI: čia laukia ir kaskart nauji pasiūlymai!

Kiek šviesos šaltinių rekomenduojama numatyti?

Planuojantiems kiemo apšvietimą, MOKI-VEŽI ekspertai siūlo rinktis išskaidytą šviesą, t.y. vengti tik vieno šviesos šaltinio. Būtent išskaidyta šviesa bus kur kas geresnis pasirinkimas, mat jo dėka aprėpsite skirtingas teritorijos vietas, pabrėšite jos privalumus, apšviesite svarbiausius taškus (takas, įjėjimas ir t.t.).

Ar apšviesti tik būtinas vietas?

Planuodami lauko apšvietimą, į „būtina apšviesti“ vietų sąrašą įtraukite ne tik takus, įėjimą, įvažiavimą ir panašiai, bet ir gražiausias sodo, teritorijos vietas. Galite apšviesti sodo baseiną, išskirtinį augalą ar kiemo teritorijoje esančią pavėsinę. Augalams, tvenkiniui apšviesti rinkitės saulės energija pakraunamus šviestuvus.

Planuodami kiemo apšvietimą, numatykite svarbiausias vietas, kurioms reikės daugiausiai šviesos. Kiemo vartai ir varteliai, garažas, įėjimo durys? Tai – svarbiausios namų kiemo vietos, kurias būtina apšviesti. Joms rinkitės galingesnius šviestuvus ar prožektorius. Rekomenduojame rinktis tokius, kurie turi judesio daviklius ir įsijungia vos gavę signalą. Toks sprendimas suteiks papildomo saugumo.

Būtinai apšvieskite ir takelį, kuriuo vaikštote. Šis sprendimas išgelbės tamsiuoju metų bei paros metu, kuomet namo tenka grįžti tamsoje. Takams apšviesti labai tinka į žemę įleidžiami šviestuvai ar blankesnės švieselės, kurios tarsi punktyru pažymi visą takelio ilgį. Toks sprendimas tiks ir įvažiavimui į garažą. Tiesa, jei kiemą apšviesti planuojate į žemę įleidžiamais prožektoriais, turėkite omenyje, kad jiems reikalinga papildoma priežiūra: juos reikia dažniau valyti, kadangi tokie prožektoriai apsineša purvu, sniegu, lapais ir t.t.

Apšvietimo pagalba taip pat galite pabrėžti ir jūsų namo architektūros grožį.

Turite poilsio zoną lauke? Ją taip pat apšvieskite. Čia tiks lauko  girliandos, pastatomi ar pakabinami šviestuvai, kurie neskleidžia itin intensyvios šviesos, bet sukuria jaukią atmosferą.

Kaip išsirinkti šviesos prietaisų stilių?

Renkantis lauko šviestuvus turėkite omenyje, kad dažniausiu atveju šviestuvai – ne dekoratyvinę, bet šviesos funkciją atliekantis prietaisas. Būtent todėl tikrai nesuklysite pasirinkdami klasikinio, paprasto dizaino šviestuvą, kuris tiks ir prie kiekvieno kraštovaizdžio, kad ir koks stilius jame vyrautų.

Kokia turėtų būti skleidžiamos šviesos spalva?

Kieme rekomenduojame rinktis baltos spalvos šviesą. Šiltas ar šaltas apšvietimas – nuspręskite jūs. Spalvoti sprendimai ilgainiui gali pabosti, varginti, todėl gerai pagalvokite, ar šis pasirinkimas jums reikalingas.

Kaip viską suplanuoti?

Numatykite aiškų planą, ką, kur ir kaip norite apšviesti. Tik taip bus lengva išsirinkti jums tinkamiausius apšvietimo sprendimus, juos tarpusavyje suderinti bei sukurti puikų galutinį rezultatą.

Jei reikia pagalbos, MOKI-VEŽI parduotuvių konsultantai mielai atsakys į visus jums iškilusius klausimus

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*