MAŽA, BET FUNKCIONALI KIEMO ERDVĖ: PATARIMAI

MAŽA, BET FUNKCIONALI KIEMO ERDVĖ: PATARIMAI

Įsigijote svajonių būstą, tačiau kiemo erdvė – nedidelė ir sukate galvą, kaip ją įsirengti? O gal jau kurį laiką galvojate apie permainas savo kieme, bet nežinote, kaip mažą lauko erdvę paversti funkcionalia?

Naudingais patarimais šia tema naujausiame blogo įraše dalinasi MOKI-VEŽI ekspertas, kuris nori jus padrąsinti, mat net ir maža kiemo erdvė gali turėti viską, apie ką svajojate: tereikia kruopščiai ją suplanuoti.

Visų reikalingų prekių sodui, daržui, poilsio oazei lauke ir t.t. ieškokite MOKI-VEŽI parduotuvėse bei nepamirškite pasinaudoti nuolat čia vykstančiomis nuolaidomis.

Pirmas žingsnis – išskirti savo poreikius

Mėgstate į svečius pakviesti draugus? Dievinate karštas vasaros dienas leisti baseine? O gal turite mažų vaikų ir svajojate jiems įrengti nuosavą žaidimų aikštelę? Tik išskyrę svarbiausius poreikius galėsite tinkamai suplanuoti mažos kiemo erdvės plotą ir nuspręsti, kam ir kiek vietos skirti.

MOKI-VEŽI ekspertas pataria ne „sugrūsti“ viską į vieną vietą, bet aiškiai apgalvoti savo poreikius. Pavyzdžiui, jei norite baseino, bet žinote, jog juo greičiausiai nesinaudosite, ar jis tikrai reikalingas? O gėlynas? Jei jo priežiūrai neturėsite pakankamai laiko, ar tikrai jis puoš jūsų kiemo teritoriją?

Įvertinę poreikius galėsite susidaryti aiškesnę viziją apie savo kiemo erdvę.

Žvilgtelėkite per savo namų langą

Taip, supratote teisingai: žvilgtelėkite per langą, pro kurį matosi didžioji ar visa dalis jūsų kiemo ir įvertinkite vaizdą. Ar jis jums patinka? Ar norite kažką pakeisti? Jei taip, tai ką? Šis žingsnis taip pat padės įvertinti situaciją bei suplanuoti kiemo erdvę.

Įvertinkite kiemo išdėstymą pagal pasaulio kryptis

Tai – dar vienas svarbus žingsnis. Juk jei didžioji dalis kiemo – šiaurinėje pusėje, ko gero, nė neverta galvoti apie nuosavą daržą.

Auginate mažus vaikus?

Auginantys mažus vaikus dažniausiai bent dalį kiemo erdvės nori skirti vaikų pramogoms: supynėms, čiuožyklai ar žaidimų nameliui.

Jei ir jūsų planuose yra vaikams skirtas pramogų kampelis, MOKI-VEŽI ekspertas jį siūlo įrengti gerai pro namų langus matomoje vietoje.

Norite augalų, žalumos?

Nebūtina tam skirti žemės gabalėlio, kadangi mažą kiemo erdvę papuoš ir vazoniniai augalai (pavyzdžiui, pakabinamuose vazonuose), vijokliniai augalai, puošiantys tvorą ar namo sieną ar keli pastatomi vazonai. Jei norite natūralumo, žalumos, geriau investuokite į gerą veją bei jos priežiūrą.

Poilsio zona

Ji, ko gero, būtų labiausiai naudojama visos šeimos, tad verta apsvarstyti jos įrengimą – patogi poilsio zona galima ir nedidelėje erdvėje.

Šeimos pietums ar draugų susibūrimui rinkitės 6-8 vietų stalą su prie jo derančiomis kėdėmis ar lauko baldų su sofa ir foteliais komplektą (optimalus sėdimų vietų skaičius – taip pat 6-8). Jei dažnai sulaukiate daugiau svečių, sandėliuke galite laikyti sulankstomas kėdes tokiems atvejams.

Apšvietimas

Kiemas bus jaukesnis ir optiškai erdvesnis, jei tinkamai pasirūpinsite apšvietimu. Kraštovaizdžio neapsunkinkite dideliais, įmantrių formų šviestuvais: geriau rinkitės pakabinamas lauko girliandas poilsio zonai, įleidžiamus žibintus prie takelio, tvoros ar namo sienos bei kelis šviestuvus su saulės baterija greta poilsio zonos, vazonų.

Tikimės, kad šie patarimai jums buvo naudingi!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*