KAIP ATNAUJINTI NAMUS BE DIDELIŲ IŠLAIDŲ? PATARIA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

KAIP ATNAUJINTI NAMUS BE DIDELIŲ IŠLAIDŲ? PATARIA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

Šiltuoju metų laiku ne vieną aplanko pokyčių noras: vieni investuoja į keliones, kiti – į naują šukuoseną, o dar kiti – į savo būstą. O jame – išties daug būdų kūrybiškumui išreikšti. Ir tiems trokštamiems pokyčiais ne visuomet reikalingos didelės investicijos, dideli apdailos darbai ar marios laiko: kartais pakanka vos nedidelių pakeitimų ir jūsų būstas sužibės visai kitomis spalvomis.

Šiame MOKI-VEŽI blogo įraše mūsų ekspertas dalinasi keliais patarimais, kuriais vadovaudamiesi greitai ir be didensių pastangų pakeisite savo būsto įvaizdį, atnaujinsite interjerą ar jam suteiksite išskirtinių akcentų. Visas reikalingas prekes rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse: nepamirškite pasinaudoti ir nuolat vykstančiomis akcijomis.

ATNAUJINKITE ŠVIESTUVUS

Nustebsite, kiek daug gali naujas šviestuvas ar kiek pakoreguotas būsto ar konkrečios patalpos apšvietimas!

Pavyzdžiui, išskirtinį įvaizdį jūsų valgomajam suteiks virš valgomojo stalo pakabintas masyvus, išskirtinės formos pakabinamas šviestuvas. Atsižvelgdami į bendrą vyraujantį interjero stilių, rinkitės geometrinių formų, apvalius šviestuvus, jei stalas didelis, virš jo galite kabinti net ne vieną, bet kelis tarpusavyje derančius šviestuvus ar jų komplektą.

Tuo tarpu, mažesnėse erdvėse galite rinktis sieninius šviestuvus: gal prie jūsų interjero derės auksinės spalvos sieninis šviestuvas? O gal dailų kontrastą su šviesių spalvų sienomis sukurs juodi šviestuvai? Nebijokite eksperimentuoti.

Taip pat MOKI-VEŽI ekspertas primena, kad kuo daugiau įvairesnių šviesos šaltinių – tuo namuose jaukiau, o ypač vakarais. Tad nedvejokite ir rinkitės daugiau šviesos šaltinių – pakabinamą, sieninį šviestuvą, toršerą ir t.t.

Norite atnaujinti balkoną ar terasą? Šioje erdvėje pakabinkite saulės energija įkraunamas girliandas, kurios suteiks taip norimo jaukumo šiai erdvei.

SIENŲ DAŽYMAS – GREIČIAUSIAS KELIAS KARDINALIŲ POKYČIŲ LINK

Mitas, jog sienų perdažymas nauja spalva – marias laiko užimantis procesas. Taip, šiam darbui išties svarbu gerai paruošti dažomą paviršių (pašalinti senus tapetus, užglaistyti nelygumus, kruopščiai nuvalyti sienas ir pan.), tačiau tai atlikus, pats dažymo procesas tikrai neužtruks.

Norint pernelyg neišlaidauti, vietoje visų sienų perdažymo nauja spalva, pasirinktai erdvei išskirtinumo suteiksite dažydami vieną sieną (ypač populiarūs baltos ir geltonos arba žalios, geltonos ir mėlynos, žalios ir auksinės spalvos deriniai), kuri taps kambario akcentu. Viena, ryškesne spalva nudažyta siena gali tapti jūsų mėgstamų paveikslų, nuotraukų kabinimo vieta.

TEKSTILĖS GAMINIAI

Jų pagalba savo būstui suteiksite naujų spalvų vos per kelias minutes. MOKI-VEŽI parduotuvėse ieškokite įvairių spalvų kėdžių pagalvėlių, dekoratyvinių pagalvių, pledų, kilimų. Išsirinkite norimą spalvą, įsigykite kelis tos pačios spalvos ar kelių, bet tarpusavyje derančių spalvų tekstilės gaminius ir jais dekoruokite pasirinktą erdvę. Kelios minkštos pagalvėlės ant sofos, prie jų derantis pledas, šalia – dekoratyvinis augalas... Reikia visai nedaug, o pokyčiai – akivaizdūs.

Naujas kilimas – irgi didelius pokyčius padovanoti galintis pirkinys.

VEIDRODŽIAI

Ar žinojote, jog veidrodžiai gali optiškai padidinti erdvę? Be to, veidrodis stilingu rėmu taip pat suteiks erdvei išskirtinumo. Rinkitės didelius, masyvaus, paauksuoto ar, priešingai – medinio rėmo veidrodžius, kurie papuoš svetainę, jai suteiks didesnės erdvės pojūtį.

NENUVERTINKITE SMULKIŲ INTERJERO DETALIŲ

Galiausiai, interjerui savitumo suteikti gali ir nedidelės detalės, aksesuarai.

Gal turite daugybę nuotraukų, kurios vis dar neįrėmintos? Pasirinkite prie jūsų interjero spalvų derančius nuotraukų rėmelius ir kurkite žaismingas rėmelių kompozicijas ant tuščios sienos.

Svetainės ar vonios erdvę papuoš veidrodinis padėklas su kvapniomis žvakėmis, gaiviu namų kvapu, dirbtinių gėlių kompozicija.

Augalų mylėtojai gali rinktis išskirtinio dizaino vazonus gėlėms, vazonų padėklus ar išskirtinius gėlių stovus. Namuose įrengtas žaliasis kampelis interjerui suteikia vasariškos, egzotiškos nuotaikos, gyvybės.

Tikimės, kad šie patarimai jums pasirodė naudingi. Linkime malonių pokyčių!

 

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*