KAIP NAMUS PAVERSTI DAR JAUKESNIAIS? PATARIMAI

KAIP NAMUS PAVERSTI DAR JAUKESNIAIS? PATARIMAI

Ar yra dar kitas metų laikas, kuris pažadintų tokį didelį norą puošti namus ir jiems suteikti jaukumo, jei ne ruduo? Šiame MOKI-VEŽI blogo įraše MOKI-VEŽI ekspertas dalinasi keliais greitais būdais, kaip namams suteikti taip trokštamo jaukumo be didelių išlaidų – visas prekes rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt – nepamirškite pasinaudoti ir naujausiais mūsų pasiūlymais bei akcijomis!

TEKSTILĖ

Tekstilė – gana paprastas ir daug išlaidų nereikalaujantis būdas namams suteikti jaukumo. Dar geriau: tekstilės gaminius galite keisti pagal sezoną: vasarą rinktis ryškias spalvas, gėlių raštus, tuo tarpu rudenį ar žiemą populiariausios žemės spalvos, raudona, langelių raštas, kalėdiniais atributais margintos medžiagos.

MOKI-VEŽI parduotuvėse rudeniui prasidėjus pildome tekstilė sgaminių – pledų, pagalvėlių – asortimentą. Juk kelios minkštos pagalvėlės, prie jų derantis minkštas pledas ne tik sušildys vėsiais vakarais, bet ir suteiks jaukumo namuose. Tekstilę derinkite jau prie vyraujančių spalvų interjere – prie sienų, sofos ar kilimo.

KILIMAS – KO GERO, JAUKIAUSIAS NAMŲ INTERJERO AKSESUARAS

Kas gali būti jaukiau už minkštą, pėdas žiemą šildantį ir visą šeimą filmų vakarui kartais ant jo tiesiog susėsti kviečiantį kilimą? Be jokios abejonės, jis – greičiausias kelias jaukumo namuose link. Tiesa,

MOKI-VEŽI ekspertas siūlo atkreipti dėmesį į tai, kokiai namų patalpai renkatės kilimą ir įvertinti kelis aspektus:

  • vilnos kilimai yra kone populiariausi. Jie šilti, malonūs, švelnūs bei atsparūs drėgmei. Visgi, iš šio audinio kilimo sunkiau išvalomos įvairios dažų, įsisenėjusios maisto ar kavos dėmės. Jų negalima valyti cheminiais valikliais. Būtent dėl to, vilnos kilimą rekomenduojame tiesti miegamajame, tačiau vengti svetainės ar kitos namų erdvės, kur verda gyvenimas;
  • medvilnė, linas, viskozė – puikiai tinka alergiškiems žmonėms, yra švelnūs, minkšti, siūlo plačią spalvų įvairovę. Visgi, iš augalinio pluošto kilimų dėmės taip pat sunkiau išvalomos, tad tokio tipo kilimai irgi tinka vietose, kuriose nėra valgoma, vaikščiojama su lauko avalyne ir panašiai;
  • sintetiniai kilimai savo išvaizda nenusileidžia jau minėtiems, tačiau gera žinia ta, jog šio tipo kilimus itin lengva prižiūrėti, jie lengvai valomi, neblunka ir t.t. Būtent dėl šios priežasties, sintetinio pluošto kilimus patariame rinktis tokioms namų erdvėms, kaip svetainė, valgomasis, koridorius;

Be to, rinkdamiesi kilimą įvertinkite ne tik jo medžiagas, priežiūrą, bet ir kilimo spalva ar raštą: ryškūs, margi kilimai ilgainiui gali atsibosti, „apsunkinti“ erdvę ar tiesiog sukurti neigiamą spalvų bei raštų kontrastą. Saugiausi – vienspalviai kilimai. MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja rinktis neutralių spalvų tamsesnius atspalvius – jie ne tik tinka bet kokiame interjere, ilgainiui nepabosta, bet dėl tamsesnės spalvos yra lengviau prižiūrimi. O gal ieškote drąsių sprendimų? Ryškios spalvos kilimas gali tapti jūsų interjero akcentu. Tiesa, jei renkatės ryškų kilimą, tegul kiti būsto aksesuarai būna neutralesni.

INVESTUOKITE Į JAUKŲ SVETAINĖS APŠVIETIMĄ

Juk joje „verda“ visos šeimos gyvenimas, tad tinkamas apšvietimas čia – itin svarbus. Be to, tinkamai parinktų šviestuvų skleidžiama šviesa sukurs jaukumą, apie kurį ir svajojate. Svetainėje rinkitės išskaidytą apšvietimą ir, be pagrindinio apšvietimo (lubinio), patalpą jaukesne paversite toršerais, sieniniais šviestuvais ar nedidelėmis naktinėmis lempelėmis greta sofos.

GĖLĖS, ŽVAKĖS, NAMŲ KVAPAI

Klasika, kuri namams priduoda „to cinkelio“, kurio taip ieškome rudenį. Šiuo metų laiku namus papuoškite viržių vazonėliu, uždekite kvapnią žvakę ar pastatykite obuolių pyragu kvepiantį namų kvapą su lazdelėmis. MOKI-VEŽI rasite platų jų pasirinkimą!

 

 

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*