METALINĖS TVOROS YPATUMAI

METALINĖS TVOROS YPATUMAI

Pavasariui įgavus pagreitį, dažnas namų meistras imasi naujų projektų: apdailos bei remonto darbų, teritorijos tvarkymo, kraštovaizdžio gražinimo ir t.t. Jei jūsų darbų sąraše puikuojasi ir tvoros įrengimas – šis blogo įrašas kaip tik jums.

Šį kartą MOKI-VEŽI ekspertas mūsų skaitytojams nori papasakoti apie metalines tvoras bei jų ypatumus. Juk metalinė tvora – vis dar vienas populiariausių pasirinkimų juosiant privačią teritoriją tvora. Kuo šis pasirinkimas toks populiarus? Kokie pagrindiniai metalinės tvoros ypatumai? Apie visa tai pasakoja MOKI-VEŽI ekspertas šiame blogo įraše.

Metalinių tvorų ilgaamžiškumas

Pastarasis, ko gero, vienas pagrindinių veiksnių, kodėl dauguma renkasi būtent metalinę tvorą. Metalas – ilgaamžė medžiaga, atspari net atšiauriausioms klimato sąlygoms, ją sunku sulaužyti ar kitaip apgadinti. Tokios tvoros atlieka ne tik estetinę, bet ir apsauginę funkciją.

Tiesa, renkantis metalinę tvorą turėkite omenyje, kad reguliari jos priežiūra – būtina. Juk metalas linkęs rūdyti, todėl sezoninis tvoros valymas ir padengimas nuo rūdžių apsaugančia priemone – būtinas, jei norite estetiškai patrauklaus vaizdo.

Lengvas derinimas su kitomis medžiagomis

Turbūt ne kartą esate pastebėję kitų aplinką juosiančias metalines tvoras, derinamas drauge su žaliuojančia gyvatvore ar akmenimis. Metalinę tvorą lengva derinti su kitomis medžiagomis taip sukuriant savitą, unikalų kraštovaizdį.

Privatumas

Nors dažniausiai žmonės renkasi labiau estetinį nei privatumą suteikiantį sprendimą, metalinės tvoros taip pat gali apsaugoti nuo smalsių kaimynų ar praeivių žvilgsnių. Pavyzdžiui, galite rinktis nepermatomas metalines tvoras iš vertikalių ar horizontalių juostų. Toks sprendimas ne tik atrodys estetiškai, bet ir atliks apsauginę, privatumą suteikiančią funkciją.

 

Dizaino galimybės

Metalinės tvoros pasižymi itin plačiomis dizaino galimybėmis. Tai dar viena iš priežasčių, kodėl jos – vienos populiariausių. Kiekvienas gali išsirinkti tokią metalinę tvorą, kuri atitiktų jo skonį bei bendrą teritorijos interjerą. Galite rinktis klasikinio, modernaus, griežto ar kt. stiliaus tvorą, ją papuošti įvairiomis metalo formomis bei nudažyti jums labiausiai patikusia spalva.

Plačias dizaino galimybes turi ir metaliniai vartai bei varteliai. Juos taip pat galite rinktis tiek klasikinio, tiek įspūdingo, išskirtinio dizaino: viskas priklauso nuo jūsų skonio bei šiam pirkiniui numatytos sumos.

 

Vis dar neapsisprendžiate, kokią tvorą rinktis? Dvejojate, ar metalinė tvora – kaip tik jums? MOKI-VEŽI ekspertas prieš priimant sprendimą, siūlo atsakyti į kelis klausimus:

  • Noriu aukštos ar žemos tvoros? Dvejojant dėl tvoros aukščio, atminkite, kad aukštesnėms nei 2 m tvoroms reikalingas specialus leidimas.
  • Ilgaamžė ar tik laikina tvora?
  • Kaip prižiūrėti išsirinktą tvorą? Ar jos priežiūra reikalauja daug laiko bei išlaidų?
  • Noriu tvoros, kuri apsaugotų, ar atliktų tik dekoratyvinę funkciją?
  • Ar tvora tiks prie mano sklypo bei kaimynystės kraštovaizdžio?
  • Kiek noriu ir galiu jai skirti priežiūros bei išlaidų?

Kad ir koks būtų jūsų sprendimas, kviečiame apsilankyti artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje, kur rasite platų įvairių tipų tvorų, vartų bei vartelių pasirinkimą. Nepamirškite pasinaudoti ir naujausiomis akcijomis.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*