NATŪRALŪS VALIKLIAI NAMAMS: KAIP PASIGAMINTI?

NATŪRALŪS VALIKLIAI NAMAMS: KAIP PASIGAMINTI?

Pastebėjome, jog vis daugiau žmonių skiria dėmesį viskam, kas natūralu, sveika bei ekologiška: pradedant nuo maisto, baigiant namų valymo priemonėmis ir t.t.

Būtent apie jas, natūralias namų valymo priemones, norime pakalbėti šiame blogo įraše. Pavasariui įsibėgėjus, dažnas imasi generalinio savo būsto tvarkymo: kodėl jo nepalengvinus pačių pagamintais valikliais iš natūralių, sveikatai nekenksmingų, bet išties veiksmingų produktų? Actas, valgomoji soda, citrina ir t.t. – puikūs pagalbininkai kovoje su nešvarumais.

Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI ekspertas dalinasi veiksmingų valiklių receptais, kuriuos be vargo pasigamins kiekvienas.

Citrina

Tai viena stipriausių maistinių rūgščių, kuri ypač efektyviai kovoja su kiekvienuose namuose esančiomis bakterijomis. Perpjautą citriną naudokite kalkių nuosėdoms valyti arba jos puselę dėkite į šaldytuvą: citrina „sutrauks“ visus blogus kvapus.

Pusiau perpjauta citrina puikiai nuvalo ir pjaustymo lentelę. Ją pakaks ištrinti perpjauta citrina ir palaikyti kelias minutes. Vėliau lentelę nuskalaukite po šiltu vandeniu.

Perpus perpjauta citrina puikiai pašalins ir ant orkaitės ar kepsninės grotelių atsiradusias riebalų bei maisto likučių dėmes. Suimkite citrinos puselę (pjūviu žemyn) virtuvinėmis žnyplėmis ir jos sultimis ištepkite visą, dar šiltų grotelių paviršių. Palikite kelias minutes ir vėliau nuskalaukite. To turėtų pakakti šviežiems maisto likučiams pašalinti.

Citrinos sulčių ir stambios valgomosios druskos košelė  - puikus šveitiklis. Ką tik paruoštą masę švelniai paimkite valomosios kempinėlės pagalba ir švelniai patrinkite kalkėmis ar įsisenėjusiais nešvarumais nusėtą paviršių. Ypač tinka vonios bei virtuvės santechnikai valyti.

Glicerinas

Jis – viena veiksmingiausių priemonių kovoje su baldus dengiančiu dulkių sluoksniu. Ar žinojote, jog gliceriną naudoja net ir viešbučiai bei muziejai?

Norite, kad jūsų baldų nepadengtų storas dulkių sluoksnis? Suvilgykite šluostę glicerinu ir juo kruopščiai ištepkite baldų paviršius. Glicerinas veikia, kaip apsaugoinė plėvelė, neleidžianti dulkėms nusėsti ant paviršių.

Actas

Ketvirtadalis puodelio acto, tiek pat – ūkinio muilo ir pusė stiklinės vandens: tai puikus mišinys vonios, virtuvės kriauklėms, kranui ar dušo kabinai valyti.

Sumaišius actą su šiltu vandeniu bei mėgstamu eterinio aliejaus kvapu, turėsite puikų purškiklį kasdieniam įvairių paviršių valymui.

O, štai, naudodami vien tik actą, lengvai pašalinsite kavos ar arbatos dėmes, kurios neretai „papuošia“ jūsų puodelius.

Stiklus bei veidrodžius nepriekaištingai nuvalys acto (3 v.š.), skysto muilo (1 a.š.), amoniako (1 a.š.) bei vandens (200 ml) mišinys. Ši priemonė puikiai tinka ir stiklinės dušo kabinos kasdieniam valymui.

Valgomoji soda

Sienų plyteles vonioje ar virtuvėje lengvai nuvalysite sodos, citrinos ir šilto vandens mišiniu. Rekomenduojamos proporcijos:

  • Pusė puodelio sodos;
  • Vienos citrinos sultys;
  • Šiltas vanduo;
  • Garstyčių milteliai;

Ar žinojote, kad jie – puiki priemonė kovoje su riebalais? Į riebalais pasidengusį indą įberkite šiek tiek garstyčių miltelių ir įpilkite šilto vandens: po akimirkos indą išplausite be jokio vargo.

Ypač įsisenėjusius nešvarumus iš jūsų orkaitės taip pat pašalins valgomoji soda. Orkaitės dugną sudrėkinkite vandeniu, jį padenkite valgomosios sodos sluoksniu, apipurkškite vandeniu ir palikite per naktį. Ryte visą šią masę švelniai įtrinkite skystu muilu sudrėkinta kempinėle ir kruopščiai nuplaukite. Nešvarumų – kaip nebūta!

Pemza

Gerai šiltame vandenyje pamirkyta pemza lengvai išvalys unitazą.

Kova su namuose atsiradusiu pelėsiu

Nors su šiuo nepageidaujamu „svečiu“ kovoti siūlome pasitelkiant profesionalias priemones, nedidelį palėsį galite pašalinti ir pačių pagamintomis priemonėmis.

Anot MOKI-VEŽI eksperto, veiksmingiausia natūrali priemonė – arbatmedžio aliejus. Du a.š. arbatmedžio aliejaus sumaišykite su 2 v.š. vandens ir gautu skysčiu išpurkškite visą pelėsiu padengtą paviršių.

Papildomai galite įlašinti 9 % stiprumo acto arba gryno alkoholio, kurie taip pat veiksmingai padeda kovojant su pelėsiu.

Visgi, jei labiausiai pasitikite profesionaliomis priemonėmis, valymo priemonių bei buitinės chemijos rasite artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje. Nepamirškite pasinaudoti vis naujomis akcijomis!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*