KĄ SVARBU ŽINOTI ĮSIRENGIANT LAUKO TERASĄ? PATARIA EKSPERTAS

KĄ SVARBU ŽINOTI ĮSIRENGIANT LAUKO TERASĄ? PATARIA EKSPERTAS

Sulig kalendorinio pavasario pradžia tiek profesionalūs, tiek namų meistrai imasi būsimų darbų bei projektų planavimo. Jei jūsų darbų sąraše atsirado lauko terasos įrengimas – šis blogo įrašas kaip tik jums! Mūsų ekspertas jame dalinasi naudingais patarimais, kaip patiems įsirengti lauko terasą ir į ką svarbu atkreipti dėmesį imantis šios užduoties bei siekiant nepriekaištingo rezultato.

Primename, kad visų reikalingų įrankių, medinių terasinių lentų, plytelių bei kitų medžiagų rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse. Nepamirškite pasinaudoti ir nuolat vykstančiomis akcijomis bei pasiūlymais!

MOKI-VEŽI ekspertas pataria

Pirmiausia, gerai nuspręskite, kurioje namo pusėje norite įrengti terasą. Mūsų ekspertas siūlo vengti šiaurinės pusės, kadangi ten bus vėsiau, o, kaip žinia, lietuviškos vasaros ir taip nelepina nuolatine šiluma. Tinkamiausia – pietinė namo pusė, kuri saulės šiluma leis mėgautis ir kitais metų laikais, ne tik vasarą.

Nusprendus, kurioje namo pusėje bus terasa, metas apgalvoti, kokio dydžio terasos norėsite. Tam, kad išsirinktumėte optimalų ir jūsų šeimai tinkamiausią dydį, prieš tai būtinai nuspręskite:

  • Kokia bus terasos paskirtis?
  • Ar joje bus valgoma? Laikomas grilis?
  • Ar terasoje norėsite įrengti atskirą poilsio kampelį su patogiu lauko baldų komplektu (sofa, foteliais)?
  • Ar čia bus reikalingas kampelis vaikams: pavyzdžiui, žaidimų kilimėlis ir t.t.?
  • Ar laikysite augalus?
  • Ar terasoje laikysite kitus objektus, daiktus ir pan., kurie galėtų užimti papildomos vietos?
  • Ar jūsų šeima didelė? O gal planuojate dažnai suburti artimuosius, draugus?

Atsakius į šiuos klausimus, bus galima lengviau nuspręsti, kokio pločio terasa jums būtų tinkamiausia. Nors Lietuvoje populiariausios 3 metrų pločio terasos, dažnai nutinka, jog ją įrengus, suprantama, jog vietos galėtų būti ir daugiau. Būtent dėl to, terasos paskirtį bei tai, ko joje norėsite, būtina įvertinti iš anksto ir tik tuomet planuoti jos dydį.

Apsisprendus dėl dydžio, galima išsirinkti medines terasos lentas, plyteles ar kitą dangą. MOKI-VEŽI ekspertas rekomenduoja itin kruopščiai jas rintkis, kadangi terasos ilgaamžiškumas, kokybė bei priežiūra priklauso būtent nuo pasirinktų medžiagų kokybės.

Jei rinksitės medines terasos lentas, atkreipkite dėmesį į tai, iš kokio medžio jos pagamintos. Pavyzdžiui, iš spygliuočių medienos pagamintos lentos yra elastingos, jomis malonu vaikščioti. Tiesa, kad ir kokią medieną pasirinksite, atminkite, kad ją reguliariai teks impregnuoti bei kitaip prižiūrėti.

Ilgiau už medieną tarnaus kompozitinės terasos dangos, pagamintos iš medžio bei plastiko. Pastarųjų ir priežiūra lengvesnė, lyginant su natūralaus medžio danga.

Kitas populiarus terasos dangos pasirinkimas – akmens masės arba klinkerio plytelės, kurios – ilgaamžės, lengviau prižiūrimos. Tiesa, svarbu rinktis tas plyteles, kurios būtų atsparesnės drėgmei.

Vis labiau populiarėja nestandartinių formų terasos. Asimetriškos namui (arba priešingai, neasimetriškos), susiliejančios su gamta, geometrinių figūrų ir t.t. Tokios terasos atrodo originaliai, be to, patraukia dėmesį ir iš toliau – ne tik būnant terasoje.

Pamatams optimalus gylis yra tarp 90 ir 120 cm.

Įsirengiant lauko terasą taip pat svarbu pagalvoti apie jos apšvietimą. Pasirūpinkite, jog netrūktų el. lizdų, kruopščiai apgalvokite šviesos šaltinius: terasoms tinka įleidžiami LED šviestuvai, pakabinamos girliandos, žibintai šonuose. Jei reikia, numatykite vietą krosniai, laužavietei ar pastatomam šildytuvui.

Linkime malonių darbų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*