KOKIUS LAUKO BALDUS RINKTIS: JŲ TIPAI, SAVYBĖS, PRIEŽIŪRA

KOKIUS LAUKO BALDUS RINKTIS: JŲ TIPAI, SAVYBĖS, PRIEŽIŪRA

Pavasariui įgavus pagreitį, daugelis saulėtas dienas ima leisti gryname ore. Būtent kovo mėnesiui besibaigiant, vis dažniau užkuriamas grilis, o šeimos pietumis linkstama mėgautis už sode, balkone ar teraso esančio stalo.

Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI ekspertas aptaria populiariausius lauko baldų tipus bei jų priežiūros ypatumus. Tikime, kad šie pastebėjimai kiekvienam padės išsirinkti tinkamiausią naują lauko baldų komplektą.

Primename, kad nuolat pildomą lauko baldų asortimentą rasite didžiosiose MOKI-VEŽI parduotuvėse. Nepamirškite, jog čia vis atnaujiname mėnesio pasiūlymus bei nuolaidas!

LAUKO BALDŲ TIPAI IR JŲ PRIEŽIŪRA

Metaliniai lauko baldai – ilgaamžė investicija

Pagrindiniai metalinių lauko baldų privalumai – ilgaamžiškumas ir itin lengva priežiūra: įprastai juos galima palikti lauke net ir per žiemą. Rėmus ir kitas metalines šių lauko baldų konstrukcijas dažnai papildo kitos medžiagos, pvz. tekstilenas ar stiklas, padedančios sumažinti bendrą svorį ir sukurti unikalesnį ar ergonomiškesnį dizainą.

Metalinius lauko baldus rekomenduojama ištrinti augaliniu aliejumi suvilgyta kempinėle: taip baldams suteiksite atsparumo drėgmei. Specialia alyva sutepkite vyrius, metalines pakabas, nepamirškite visų matomų varžtų, veržlių ir sklendžių. Drėgmė gali paveikti baldą net ir jam būnant verandoje, terasoje ar po stogu, tad būtina sutepti visus baldus. Metalinius baldus valykite rūgšties turinčiu tirpalu.

Vasarą (ypač po lietingo oro) metalinius baldus reikia nuplauti vandeniu ir muilu arba soda. Tada įtrinti apsauginiu aliejumi ar impregnuoti hermetiku.

Jeigu ant metalinių baldų užtikštų gėrimų ar maisto, nieko nelaukus reikia nuvalyti tą vietą, kad išvengtume nereikalingų pastebimų dėmių.

Metalinius lauko baldus galima palikti žiemoti lauke. Tik nepamirškite nuo jų nuimti pagalvėlių, kurias iki kito sezono rekomenduojame laikyti daiktadėžėse su dangčiu.

Mediniai lauko baldai

Mediniai lauko baldai, nepaisant didesnės jų priežiūros, išlieka vienu populiariausių pasirinkimų. Juk jie suteikia jaukumo, šiltumo, natūralumo jausmą.

Tiesa, laikas ir lietuviškas klimatas (lietus, sniegas, drėgmė) tikrai daro įtaką medinių baldų išvaizdai. Šie baldai, veikiami drėgmės, praranda savo pirminę spalvą ir papilkėja. Taip pat, juos reikia reguliariai atnaujinti, aliejuoti, o šaltuoju metų laiku – perkelti į šaltą bei sausą vietą ir uždengti iki kito sezono.

Taip pat medinius lauko baldus rekomenduojama valyti bent du kartus per metus. Pavasarį rekomenduojama medinius baldus nuplauti soda ar ūkiniu muilu. Jei pastebite ant baldų tamsių dėmių, jas pašalinti galima švitriniu popieriumi ar smėliu.

Apsauginiu laku nepadengtus lauko baldus patartina keletą kartų per metus ištepti specialiu aliejumi medienai. Prieš tepant aliejumi, baldus nuplaukite ir nusausinkite, o aliejų tepkite mažu minkštu teptuku ar audiniu. Pastebėjus mediniame paviršiuje plyšius, užtepkite juos medžio glaistu, kad šie įtrūkimai nepasklistų po visą baldą.

Griežtai nerekomenduojama medinių baldų valyti metaliniais įrankiais, kadangi tai pagreitina medžio irimo procesą.

Tiesa, mūsų parduotuvėse rasite ir medinių baldų, kurie sukurti taip, jog juos būtų galima naudoti net žiemą.

Plastikiniai lauko baldai

Plastikiniai lauko baldai, ko gero, vienas pigiausių pasirinkimų. Jų kaina nėra didelė, o taip pat jie – labai praktiški, nes juos lengva transportuoti bei išrinkti ar vėl surinkti prireikus.

Jų priežiūra, lyginant su mediniais ar metaliniais lauko baldais, taip pat paprastesnė: pakaks įprastais būdais bei produktais nuvalyti dulkes, nuplauti vandeniu ir nusausinti. Kai baldai nenaudojami, laikykite juos sausoje vietoje.

Jei plastikiniai baldai bus dažnai naudojami šeimos pietums, stalą rekomenduojame apdengti specialia plėvele ar klijuote, kuri apsaugos nuo įbrėžimų.

Kompozitinių medžiagų baldai

Medžiagų mokslui pažengus į priekį lauko baldai pradėti gaminti iš termo medienos ar medienos ir plastiko kompozito. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems ilgaamžio sprendimo: iš tokių medžiagų gaminami baldai tarnaus ilgus metus ir nereikės rūpinti jų impregnavimu ar dažymu.

Nuolatos pildome lauko baldų asortimentą MOKI-VEŽI parduotuvėse: kviečiame apsilankyti bei išsirinkti atitinkantį visus jūsų lūkesčius!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*