KAIP MAŽĄ VIRTUVĘ PAVERSTI OPTIŠKAI DIDESNE? KALBA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

KAIP MAŽĄ VIRTUVĘ PAVERSTI OPTIŠKAI DIDESNE? KALBA MOKI-VEŽI EKSPERTAS

Įsigijote naują būstą ir jūsų netenkina maža virtuvės erdvė? O galbūt tik dabar nusprendėte bent optiškai padidinti jūsų namų virtuvę? Tai tas namų kampelis, kuriame nuolatos „verda“ gyvenimas: čia ruošiami skaniausi valgiai, vyksta šeimos susibūrimai, prie virtuvės stalo dažnai ruošiami namų darbai ar dirbama kompiuteriu, todėl savaime aišku, jog norisi kuo didesnės bei patogesnės erdvės.

Bet ar galima nedidelės kvadratūros virtuvę paversti bent optiškai didesne ir patogesne visiems namų gyventojams? Tikrai taip! O kaip tą padaryti, šiame blogo įraše pasakoja MOKI-VEŽI ekspertas.

Pasitelkite šias gudrybes ir greitai bei be didelio vargo atnaujinkite virtuvę bei džiaukitės atsiradusiu erdvės pojūčiu.

Visko, ko gali prireikti šiems darbams įgyvendinti, ieškokite artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje, kur jūsų laukia ir nuolat vykstančios akcijos bei kiti paisūlymai!

  • Jeigu jūsų virtuvė uždara, pagalvokite apie sienos išgriovimą ir virtuvės erdvės sujungimą su svetaine. Tai vienas dažniausiai sutinkamų sprendimų norint šiam namų kampeliui suteikti kuo daugiau erdvės.
  • Kitas būdas optiškai padidinti virtuvės erdvę – tai jos organizavimas. Neapsikraukite bereikalingais daiktais, venkite didelių atvirų lentynų bei daiktais nukrauto stalo. Geriau mažiau naudojamus daiktus laikykite uždarose spintelėse, kurios siekia lubų viršų. Mažiau naudojamus daiktus galite laikyti rūsyje, prieškambaryje ir pan.
  • Daiktams visvien trūksta vietos? Gražų indų komplektą ar receptų knygas apgyvendinkite ant prie sienų tvirtinamų lentynėlių. Tokias lentynėles be vargo pritvirtinsite prie laisvos sienos per kelias minutes. Ant jų papildomai pastatykite prieskoninį augalą, kuris suteiks jaukumo ir gyvybės šiam jūsų būsto kampeliui.
  • Vizualiai erdvę padidina ir natūrali šviesa, todėl venkite „sunkių“ užuolaidų ar žaliuzių: dienos metu langus palikite atvirus: pro juos besiskverbianti saulės šviesa suteiks optiškai erdvesnės virtuvės pojūtį.
  • Kalbant apie dirbtinę šviesą, mažoje virtuvėje patartina vengti didelių šviestuvų: geriau rinkitės integruotą apšvietimą, LED juostas ir pan. Rinkitės šiltą apšvietimą, kuris suteiks jaukumo.
  • Jei virtuvė maža, kruopščiai rinkitės buitinę techniką, baldus. Mažos kvadratūros virtuvėje geriau statykite mažesnį šaldytuvą, jei įmanoma, atsisakykite ne pirmo būtino buitinės technikos prietaisų, ieškokite išskleidžiamo valgomojo stalo ir t.t.
  • Galiausiai, venkite labai tamsių spalvų. Nuo sienų spalvų, iki menkiausių detalių – rinkitės šviesias spalvas, kurios ne tik optiškai padidina erdvę, bet ir suteikia jai šilumos bei jaukumo.

Tikimės, kad šie MOKI-VEŽI patarimai jums pravers. Linkime malonių pokyčių virtuvėje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*