KĄ PAMIRŠTAME TVARKANT NAMUS?

KĄ PAMIRŠTAME TVARKANT NAMUS?

Baigėte tvarkytis namus ir negalite atsidžiaugti rezultatais? Dievinate nepriekaištingą švarą juose? Kviečiame skaityti šį blogo įrašą ir susipažinti su MOKI-VEŽI eksperto pastebėjimais, kurie aktualūs besitvarkantiems namus. Ekspertas paminėjo dažniausias namų vietas bei daiktus, kuriuos, deja, pamirštame išvalyti.

Perskaitę šį blogą parašykite komentaruose, kiek iš jų dažniausiai pamirštate jūs?

Na, o visko, ko gali prireikti švarai namuose palaikyti, ieškokite artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje: nepamirškite pasinaudoti ir čia vykstančiomis nuolaidomis!

GARTRAUKIS

Tai – vienas dažniausiai pamirštamų buitinės technikos prietaisų. Ar kada nors teko žvilgtelti, kas darosi gartraukio grotelėse? Ilgą laiką jų nevalant būsite nemaloniai nustebinti: ten ne tik rasite susikaupusius riebalus bei kitus nešvarumus, tačiau ilgainiui pajusite ir sumažėjusį prietaiso galingumą. Būtent grotelėse susikaupę nešvarumai užkerta kelią efektyviam garų traukimui.

ORKAITĖS DURELĖS BEI STIKLAS

Dažnai valant orkaitės vidų pamirštame dureles. Gaminant maistą orkaitėje, į tarp stiklo ir durelių esantį tarpą patenka orkaitėje gaminamo maisto trupiniai, riebalai. Šią vietą valykite reguliariai – taip išvengsite nešvarumų bei nemalonaus kvapo, kurio gali „prisigerti“ jūsų orkaitėje ruošiami patiekalai.

SPINTELIŲ VIRŠUS

Bent kartą per mėnesį nepamirškite ir spintelių viršaus. Ten nusėda nemažas dulkių kiekis, kuris vėliau užteršia kambario orą, krenta ant kitų daiktų, žemiau esančių spintelių ir t.t.

APŠVIETIMO PRIETAISAI

Lygiai taip pat, kaip ir ant spintelių viršaus, taip ir ant šviestuvų mėgsta kauptis dulkės. Didesnis jų sluoksnis netgi slopina skleidžiamą šviesą, todėl dulkes nuo šviestuvų valykite reguliariai.

KAS VYKSTA PO LOVA?

Ir ne tik po ja: aukštesnes kojeles turintys baldai, o tiksliau – tai, kas yra po jais, neretai pamirštami. Šaunu, jei jūsų namus valo siurblys-robotas, kuris pasiekia visas vietas, tačiau jei tokio neturite, nešvarumus po baldais teks išvalyti jums. Tik nepamirškite to padaryti, juk po jais mėgsta kauptis dulkės ir net pradingę daiktai!

ŠALDYTUVAS BEI ŠALDIKLIS

Juos taip pat būtina valyti reguliariai: išmeskite sugedusius maisto produktus, sugižusį pieną, išvalykite šaldytuvo stiklus, dureles – tai padės atsikratyti nemalonaus kvapo jame. Taip pat nepamirškite atlaidinti šaldiklio, pašalinkite ir jame susidariusį ledą.

MINKŠTŲJŲ BALDŲ AUDINYS, DEKORATYVINĖS PAGALVĖLĖS, KITA NAMŲ TEKSTILĖ

Juos taip pat būtina valyti. Jei minkštųjų baldų apmušalas nusisega, tuomet jį lengvai ir greitai galite išskalbti. Kitu atveju, pasitelkite specialiai baldams skirtas valymo priemones ir siurblį. Juk ant minkštųjų baldų valgome, žaidžiame, mėgstame ištiesti kojas ar pakviesti savo keturkojus namų augintinius, todėl juos būtina reguliariai valyti.

LUBOS

Ar dažnai jas valote, o gal nė karto apie tai nesusimąstėte? Pakelkite akis: ant lubų mėgsta kauptis dulkės, vorantikliai, kiti nešvarumai, todėl reguliariai jas nušluostykite sausu šepečiu ar specialia šluoste. Šį darbą rekomenduojame atlikti pirmiausia: tvarkant namus svarbu laikytis „nuo viršaus į apačią“ taisyklės.

Tikimės, kad šie MOKI-VEŽI eksperto patarimai jus bus naudingi. Visų reikalingų švaros prekių ieškokite čia arba artimiausioje MOKI-VEŽI!

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*