METAS KALĖDŲ MENUI: ŠVENTINIO STALO SERVIRAVIMAS, „PASIDARYK PATS“ IDĖJOS IR KITI NAUDINGI PATARIMAI

METAS KALĖDŲ MENUI: ŠVENTINIO STALO SERVIRAVIMAS, „PASIDARYK PATS“ IDĖJOS IR KITI NAUDINGI PATARIMAI

Mielieji, tebūnie šis blogo įrašas – tarsi kalėdinis jūsų dienoraštis ar atmintinė, į kurią besiruošiant gražiausioms metų šventėms norėsite vis žvilgtelti!

MOKI-VEŽI ekspertas dalinasi ypač naudingais patarimais bei idėjomis, kurios jums tikrai pravers besiruošiant gražiausioms šventėms metuose. Tuo pačiu primename, jog visose MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt jau apsigyveno Kalėdos bei daugybė gerų pasiūlymų Kalėdų prekėms!

PIRMI ŠVENTINIAI AKCENTAI NAMUOSE – TAI MAŽOS INETRJERO DETALĖS

Gražiausios metų šventės nenumaldomai artėja, todėl mūsų asortimentą stengiamės nuolat papildyti viskuo, ko gali prireikti jaukiai ir šventinei atmosferai jūsų namuose sukurti.

Ar jau matėte, koks šventinis ir įspūdingas interjero detalių asortimentas jūsų laukia MOKI-VEŽI? Išsirinkite, pasinaudokite nuolaidomis ir pradėkite kurti Kalėdų meną savo namuose!

  • Kaip gera, kuomet pravėrus namų duris jus pasitinka malonus aromatas, tiesa? MOKI-VEŽI ekspertas žiemą kviečia rinktis apelsinais, cinamonu ar obuolių pyragu kvepiančius namų kvapus, difuzorius bei žvakes. Tokių tikrai rasite mūsų parduotuvių lentynose bei www.mokivezi.lt;
  • MOKI-VEŽI jau rasite ir įspūdingą vidaus bei lauko girliandų asortimentą: jei Kalėdų eglutės puošti dar nenorite, šventinę atmosferą lengvai sukursite būtent girliandų pagalba: rinkitės vienspalvės, šiltos spalvos LED girliandas ir jomis papuoškite namų sieną, palangę, laiptų turėklus ar balkoną. Bus šviesu, jauku ir be galo šventiška;
  • Kuo daugiau pagalvėlių – tuo jaukiau ir šventiškiau! Papuoškite minkštuosius baldus įvariais raštais margintomis dekoratyvinėmis pagalvėlėmis, pasirūpinkite minkštais pledais kiekvienam šeimos nariui ir, jei dar neturite, minkštu kilimu greta sofos. Prieš šventes rekomenduojame rinktis raudonos, žalios spalvos akcentus, įsigyti kalėdiniais raštais, rombais margintus pledus ir t. t.

ADVENTO VAINIKĄ ĮSIGYKITE MOKI-VEŽI ARBA PASIGAMINKITE PATYS!

Jei norite išlaisvinti savo kūrybiškumą ir renkatės būtent antrąjį variantą, tuomet „nupūskite dulkes“ nuo vaisių džiovyklės, mat artėjančios šventės – puiki proga ją ir vėl įjungti. Juk būtent vaisių džiovyklėje džiovintos apelsinų skiltelės, mandarinų griežinėliai ir t.t. gali būti puikia Advento vainiko, kalėdinių dovanų ar net Kalėdų eglutės puošmena! O gal vaisių džiovyklės neturite ar neplanuojate įsigyti? Norimas dekoracijas galite džiovinti ir orkaitėje (tam pakaks kelių valandų) arba ant radiatoriaus (priklausomai nuo skleidžiamos šilumos intensyvumo, tam gali prireikti ir keliolikos valandų – stebėkite situaciją). Puikiomis dekoracijomis taps ir pasivaikščiojimo metu miške surinkti kankorėžiai, nuo medžių nukritusios dailios šakelės bei kiti papuošimai iš gamtos.

Advento vainikui skirtą norimo dydžio bazę bei kitas, jau paruoštas dekoracijas, kaspinus bei žvakes, geromis kainomis rasite mūsų parduotuvėse bei www.mokivezi.lt.

JAU PASIRŪPINOTE DOVANOMIS? TRYS ŠAUNIOS IDĖJOS, KAIP JAS SUPAKUOTI

Kalėdų dovanas galite pakuoti į įprastą dovanų popierių, arba galite į šį procesą pažvelgti kiek kūrybiškiau:

  • dovanas pakuokite į medžiagos skiautę (tai draugiškas aplinkai pasirinkimas), ją papildomai dekoruokite eglės šakele, prikabinkite ranka rašytą, personalizuotą palinkėjimą;
  • rinkitės vienspalvį, pavyzdžiui, rudą pakavimo popierių ir jį dekoruokite patys arba tą padaryti leiskite savo vaikams: juk, pavyzdžiui, anūkų piešinukais papuošta dovanėlė dar labiau nudžiugins senelius, o be to, ir atrodys originaliai;
  • nesijaudinkite, jei dovaną supakavote į itin paprastą dovanų popierių ir ji neatrodo įspūdingai: supakuotą dovanėlę papuoškite eglės šakele, perriškite raudonu kaspinu ar prikabinkite saldainį, cinamono lazdelę arba džiovintų vaisių skilteles. Tokie papuošimai sužavės kiekvieną bei dovanai suteiks šventinį akcentą.

APIE STALO SERVIRAVIMĄ

Metas pagalvoti ir apie šventinį stalą! Juk kalėdiniu raštu puošta staltiesė, ryškiaspalvės servetėlės bei gražūs indai sukurs dar jaukesnę atmosferą bei nudžiugins pas jus susirinkusius artimuosius. Tad, pirmiausia, išsirinkite staltiesę, kuri – viso šventinio stalo pagrindas. Rinkitės neutralių spalvų – baltą ar smėlio spalvos. Pageidautina – standžios, kokybiškos medžiagos.

Tuo tarpu, servetėlės gali būti ryškios ir suteikti spalvos toną visam stalo dekoravimui. Atsisakykite vienkartinių servetėlių ir rinkitės medžiagines. Jos atrodys šventiškiau, puošniau. Per tokias šventes, kaip Kalėdos, rekomenduojame rinktis linines servetėles (smėlio, pilkos, žalios ar raudonos spalvos), jas perriškite dailiu kaspinu, prikabinkite kalėdinį sausainį ar vardo kortelę. Galite papuošti nedidele eglės šakele.

Taipogi nepamirškite ir žvakidžių bei žvakių, kurios sukurs jaukią bei šventinę atmosferą. Aukštos žvakidės su ilgomis žvakėmis – nesenstanti švenčių klasika. Tuo tarpu, reikėtų vengti kvapnių žvakių ant stalo. Na, ir galiausiai, stalo centre turėtų atsirasti pagrindinė dekoracija. Gal tai vaza su džiovintomis gėlėmis, nedidelis kalėdinis medelis, o gal jūsų pačių rankomis pagamintas Advento vainikas?

DAR VIENAS KALĖDŲ AKCENTAS – ŽIEMĄ ŽYDINTIS AUGALAS

Eleboras, puansetija ar ciklamenas? Išsirinkite gražiausią kalėdinį augalą, o kaip juo pasirūpinti, jau atsakė mūsų ekspertas!

  • Eleborui nebūtina nuolatinė saulės šviesa, mat jis gerai auga ir daliniame šešėlyje, mišrioje dirvoje. Laistykite, kuomet žemė vazone šiek tiek išdžiūva;
  • Puansetijai parūpinkite šiltesnę namų vietą – apie +16-20 C laipsnių. Tiesioginiai saulės spinduliai jai nepatinka, todėl laikykite ten, kur jie gėlės nepasiektų. Laistykite dažnai, neleidžiant žemei vazone išdžiūti;
  • Ciklameną laikykite ten, kur jo nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai, galintys nudeginti gėlės lapus. Laistykite reguliariai į vazono lėkštę, tačiau nešlapinkite šakniagumbio, mat šis ims pūti. Laikykite erdviame vazone su puria žeme ir geru drenažu.

Daugiau naudingų patarimų rasite mūsų Facebook paskyroje. Linkime gražių artėjančių švenčių!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*