MAŽESNĖS SĄSKAITOS UŽ ELEKTRĄ? PUIKŪS BŪDAI, KAIP SUTAUPYTI!

MAŽESNĖS SĄSKAITOS UŽ ELEKTRĄ? PUIKŪS BŪDAI, KAIP SUTAUPYTI!

Šaltuoju metų laiku dažną gąsdina ne tik žvarbūs orai, bet ir įvairių paslaugų sąskaitos. Ar norite sužinoti, kaip galima sutaupyti elektros energijos ir už ją mokėti mažiau? Pažadame, jog drąstiškų pokyčių nereikia: pakaks pakeisti tik kelis kasdienius įpročius.

Naujausiame blogo įraše MOKI-VEŽI ekspertas primena apie lengviausius elektros energijos taupymo būdus bei naujausius MOKI-VEŽI pasiūlymus, tarp kurių – ir įvairioms apšvietimo prekėms!

SUTAUPYSITE PASIRINKĘ TINKAMAS ELEKTROS LEMPUTES

Sutaupyti padės energiją taupančios lemputės, kurios ne tik skleidžia ryškią šviesą, veikia dvigubai ilgiau (lyginant su kaitrinėmis lemputėmis), bet ir padeda sutaupyti. Rinkitės LED, halogenines lemputes bei atkreipkite dėmesį į energergijos efektyvumo žymėjimą: nuo 2021-ųjų jis žymimas A-G raidėmis. A klasės (žalieji) prietaisai vartoja mažiausiai energijos, todėl jie yra efektyviausi.

„TAIP“ ŠVIESTUVAMS SU JUDESIO DAVIKLIAIS

Yra namuose vietų, kur šviesa reikalinga tik tuo atveju, kai praeiname pro šią erdvę: pavyzdžiui, koridoriumi, lipant laiptais, keliaujant nuo garažo vartų iki įėjimo į namus durų ir t. t. Šiose vietose rekomenduojame įrengti šviestuvus su judesio davikliais, kurie įsijungia tik jums esant minėtose erdvėse ir išsijungia, kai jūsų čia nėra. Taip ne tik nelaikysite bereikalingai įjungtos šviesos, tačiau ir sutaupysite.

PAKEISKITE KELIS ĮPROČIUS IR DŽIAUKITĖS MAŽESNĖMIS SĄSKAITOMIS UŽ ELEKTRĄ

Pavyzdžiui:

  • nejunkite pustuštės skalbimo mašinos ar indaplovės – skubius daiktus plaukite rankomis, o šiuos prietaisus įjunkite tik tuomet, kai yra pilni. Taip sutaupysite ne tik el. energijos, bet ir vandens;
  • jei kas vakarą užmiegate su įjungtu televizoriumi, atsikratykite šio įpročio nedelsiant. Na, o jei kitaip nepavyksta užmigti, tuomet nustatykite savaiminio TV išsijungimo funkciją. Tokiu būdu TV išsijungs pats anksčiau nei tą padarytumėte jūs.
  • Nelaikykite įjungtos šviesos ten, kur jūsų nėra;
  • rečiau naudojamus elektrinius prietaisus ištraukite iš maitinimo lizdo;
  • planuojant lauko apšvietimą, pirmenybę teikite saulės energija įkraunamiems apšvietimo įrenginiams, rinkitės prožektorius su judesio davikliais, sumažinkite švietimo laiką iki 10-15 sekundžių;
  • patikrinkite šaldytuvą: šaldymo kameroje susidaręs ledas – viena iš priežasčių, kodėl sąskaita už elektrą tokia didelė. Jei ledo storis siekia bent 2 centimetrus, tuomet jūsų šaldytuvas sunaudoja beveik 20 % daugiau elektros energijos nei tas, kuriame ledo nėra/ Problemą lengvai išspręsite pašalinę ledą bei keliais laipsniais sumažinę temperatūrą šaldytuve.
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*