JAUKŪS IR ŠVIESŪS NAMAI: EKSPERTO PATARIMAI

JAUKŪS IR ŠVIESŪS NAMAI: EKSPERTO PATARIMAI

Vakarai tampa vis ilgesni, tad laiko namuose praleidžiame tikrai daugiau. Būtent dėl to dažnai ieškome sprendimų, kaip būstą paversti jaukesniu ir šviesesniu – tokiu, į kurį visuomet būtų malonu grįžti. MOKI-VEŽI ekspertas sako, jog puikiai suplanuotas būsto apšvietimas – tiesus kelias norint pasiekti šių rezultatų.

Taigi, šiame įraše su jumis dalinamės patarimais, kaip, pasitelkus įvairius apšvietimo sprendimus, sukurti jaukią ir, svarbiausia, praktišką namų erdvę, kurioje būtų gera leisti laiką, gaminti, mokytis bei dirbti.

Aktualu? Kviečiame pasidaryti mėgstamos kavos ar arbatos puodelį ir linkime malonaus skaitymo!

APŠVIETIMĄ SVARBU PLANUOTI

Nesvarbu, ar esate naujakurys, kuris vis dar įrenginėja būstą, ar jau turite svajonių namus, kuriuose norėtumėte atnaujinti apšvietimą, – planuokite. Įsivaizduokite savo namus, išskirkite vietas, kuriose daugiausiai leidžiate (arba leisite) laiką, apgalvokite visos šeimos poreikius ir tuomet sudarykite aiškų apšvietimo išdėstymo planą. Juk kažkam papildomas šviestuvas virš stalo virtuvėje nereikalingas, o tiems, kurie dažnai suburia draugus vakarienės arba mėgsta dirbti virtuvėje, jis bus nepakeičiamas pagalbininkas. Taigi, prieš keliaudami įsigyti šviestuvų įvertinkite savo poreikius bei įpročius.

PAGALVOKITE APIE SMULKMENAS

Vaikai naktimis jus kviečia ir prašo atnešti vandens, nes bijo tamsos? Išlipus iš lovos artimiausias šviesos jungiklis – per toli? Pagalvokite apie smulkmenas, kurios ne tik suteiks jaukumo jūsų namams, bet ir pasitarnaus praktiškai. Pavyzdžiui, vaikų kambaryje išties pravers naktinė lempa, kuri skleidžia blausią šviesą, naktį neišbudina, tačiau pakankamai apšviečia patalpą.

Jei turite galimybę, pagalvokite ir apie punktyrinį grindų apšvietimą su judesio davikliu. Taip kaskart išlipus iš lovos naktimis šviesa įsijungs kelioms akimirkoms, kol jūs nukeliausite į tualetą ar virtuvę.

Smulkmenomis galime pavadinti ir tokius apšvietimo sprendimus, kurie pasitarnauja tik esant reikalui, tačiau tam yra tiesiog nepakeičiami. Pavyzdžiui, norite pasimėgauti filmų vakaru su šeima ir jums reikalingas minimalus šviesos šaltinis? Jaukumo suteiks sieniniai šviestuvai. Reikėtų dar daugiau apšvietimo ruošiant maistą? Pagalvokite apie LED apšvietimą po virtuvės spintelėmis ir t. t.

SVETAINEI SKIRKITE DAUGIAUSIAI DĖMESIO

Juk čia verda visos šeimos gyvenimas: tėtis dirba, mama skaito, vaikai mokosi ir t. t. Pagalvokite apie kiekvieno šeimos nario poreikius ir apšvietimą čia planuokite atsižvelgdami į juos.

Ekspertas čia siūlo rinktis ne tik pagrindinį lubinį apšvietimą, tačiau pagalvoti ir apie pastatomą toršerą, sieninius šviestuvus ar stalinę lempą.

IŠSKAIDYTAS APŠVIETIMAS – IR JŪSŲ VIRTUVĖJE

Šiame namų kampelyje MOKI-VEŽI ekspertas siūlo vengti šaltos spalvos, kuri ne tik „apsunkina“ erdvę, bet ir suteikia jai melsvą atspalvį. Esant tokiai šviesai maistas gali atrodyti nepatraukliai.

Planuodami virtuvės apšvietimą atminkite, kad jis negali būti įrengtas tiesiai virš tos vietos, kur gaminsite maistą. Taip susiformuos šešėliai, bus sunkiau įžiūrėti, ką bei kaip gaminate. Geriau rinkitės tolimesnį kampelį pagrindiniam apšvietimui įrengti ir apšvieskite stalviršį, įmontuokite apšvietimą po spintelėmis, pakabinkite jums patikusį dekoratyvinį šviestuvą virš valgomojo stalo.

MIEGAMAJAME – JAUKI ŠVIESA

Čia pakanka lubinio apšvietimo, gražių šviestuvų ant naktinio stalelio ir, jei jaučiate poreikį, jau minėto punktyrinio apšvietimo su judesio davikliu.

TURITE BALKONĄ? TERASĄ?

Apšvieskite ir šias namų vietas! Net šaltuoju metų laiku orai kartais mus nudžiugina, tad kodėl neįsisukus į šiltą pledą, nepasidarius mėgstamos arbatos puodelio ir vakarais nepasimėgavus akimirkomis savo terasoje ar balkone?

Čia jaukų apšvietimą sukursite panaudoję lauko lempučių girliandą: apvyniokite ją aplink turėklus, pakabinkite ant sienos ar lubų. Papildomai pastatykite keletą dekoratyvinių žibintų su žvakėmis juose. Taip sukursite jaukią bei romantišką aplinką ir balkono ar namų terasos privalumais galėsite džiaugtis ne tik vasaros metu.

Tikimės, jog patarimai jums pasirodė naudingi. Primename, jog visose MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt jūsų laukia itin platus apšvietimo prekių asortimentas itin geromis kainomis!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*