KAIP IŠSIRINKTI TERASOS LENTAS? PATARIA EKSPERTAS

KAIP IŠSIRINKTI TERASOS LENTAS? PATARIA EKSPERTAS

Šio sezono tikslas – patiems įsirengti lauko terasą? Jei šiai rinksitės medieną, yra keli svarbūs dalykai, į kuriuos būtina atsižvelgti norint išsirinkti tinkamiausią variantą.

Apie tai MOKI-VEŽI ekspertas kalba naujausiame MOKI-VEŽI įraše! Linkime malonaus skaitymo, draugai, ir primename, jog platų terasinių lentų pasirinkimą rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse bei www.mokivezi.lt. Nepamirškite pasinaudoti naujais mūsų pasiūlymais!

Medinė terasos danga – itin gražus, klasikinis ir iš mados „neišeinantis“ pasirinkimas. Tokia danga malonu vaikščioti basomis, ji tarnauja ilgą laiką ir reikalauja sąlyginai nedaug priežiūros.

MOKI-VEŽI eksperto teigimu, maumedis – gana populiarus pasirinkimas renkantis medinės terasos dangą. Jo populiarumą lemia ne tik graži išvaizda, bet ir dervingumas, kas reiškia, jog ši mediena neturi būti papildomai impregnuojama. To pasekoje, sumažėja jos įrengimo kaštai ir apskritai – laikas. Visgi, dėl savo ilgaamžiškumo, maumedis yra vienas brangesnių pasirinkimų. Beje, ilgainiui ši mediena gali šerpetoti.

Tankios, kietos ir tvirtos tropinių lapuočių lentos – mažiau populiarios dėl savo aukštos kainos. Visgi, ilgainiui ši investicija „atsiperka“, mat tropinių lapuočių mediena yra išties ilgaamžė, itin tvirta, reikalauja minimalios priežiūros.

Kalbant apie lapuočių medžių (ąžuolo, uosio ir t. t.) medieną, t. y., kietmedį, MOKI-VEŽI ekspertas pabrėžia jos prabangumą. Būtent ši mediena laikoma prabangos pasirinkimu. Taip yra dėl jos išskirtinės išvaizdos, lietuviškumo (dauguma gaminama Lietuvoje) bei, to pasekoje, aukštos kainos. Visgi, kad ir kokia neapsakomai graži yra kietmedžio mediena, ją reikia reguliariai alyvuoti, atnaujinti.

Kompozitas arba WPC – ko gero, optimaliausia, kas šiuo metu yra rinkoje. Tai iš medienos pjuvenų ir polivinilchlorido sukurta medžiaga, kuri yra ypač ilgaamžė, ją pakanka tik nuvalyti ir viskas – papildomai priežiūros jai nereikės. Tiesa, nors įgudusi akis ir pamatys, jog tai – ne natūrali mediena, rinkoje šiandien galima rasti ir ypač tikroviškai atrodančių sprendimų. Mūsų ekspertas rekomenduoja rinktis tokį kompozitą, kurio sudėtyje medienos pjuvenų būtų daugiau nei polivinilchlorido.

NORITE ATNAUJINTI JAU ESAMĄ MEDINĘ TERASĄ?

Turite medinę terasą, kurios vis neprisiruošiate atnaujinti? Paskirkite šiam darbui laisvą pusdienį ir mėgaukitės maloniu poilsiu švarioje, prižiūrėtoje lauko poilsio zonoje!  Kaip atnaujinti medines terasos grindis? Štai, pagrindiniai žingsniai:

  • svarbiausias žingsnis – tai medienos impregnavimas. Tai apsaugos medinę terasą nuo kenksmingų organizmų, tokių, kaip pelėsis, grybelis, medieną griaužiantys vabzdžiai ir t.t. Neimpregnavus, mediena bus neapsuagota, todėl gali pamėlynuoti, prarasti savo išvaizdą, kurios neuždengs jokių dažų sluoksnis;
  • impregnavę terasą, išsirinkite jai tinkamiausius dažus. Svarbi ne tik spalva, bet ir dažų savybės. Juk lauko terasą dažnai veikia įvairios oro sąlygos – saulė, lietus, sniegas – todėl dažai turi būti tam atsparūs, skirti būtent lauko darbams. Rekomenduojame rinktis vandens pagrindo dažus;
  • išsirinkite tinkamiausią volelį bei teptuką. Juos renkantis atkreipkite dėmesį į jų kietumą, dydį, medžiagas. Tik naudojant kokybiškus įrankius pasieksite norimų rezultatų ir jūsų neerzins prie sienų prilipę šereliai, paviršių dažais apdengsite išties tolygiai;

Visus reikalingus produktus rasite MOKI-VEŽI bei www.mokivezi.lt. Dar tik ketinate įsirengti medinę terasą? Jai skirtos, įvairių tipų medienos taip pat ieškokite pas mus. Mūsų konsultantai padės išsirinkti geriausią variantą!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*