KAMBARINIAI AUGALAI VASAROJO LAUKE? PATARIMAI, KAIP JUOS ĮNEŠTI VIDUN

KAMBARINIAI AUGALAI VASAROJO LAUKE? PATARIMAI, KAIP JUOS ĮNEŠTI VIDUN

Vasaros metu kambarinius augalus laikėte kieme ar balkone?  Artėjantis ruduo – tai laikas, kuomet jie pamažu turi sugrįžti į namus. Tik ar žinojote, jog kai kuriuos augalus į vidų reikia įnešti tinkamai, laikantis tam tikrų žingsnių? Kitu atveju, jie gali būti pažeisti, ar dar blogiau – nustoti augti bei žydėti.

Naudingais patarimais šia tema dalinasi MOKI-VEŽI ekspertas šiame blogo įraše. Na, o jei ieškote naujų kambarinių augalų, maloniai kviečiame užsukti į artimiausią MOKI-VEŽI parduotuvę: čia jūsų laukia įspūdingas augalų pasirinkimas!

Taigi, svarbiausia, atminkite, jog iš lauko į namus įnešdami kambarinius augalus būtinai prieš tai bent du kartus juos reikėtų apdoroti insekticidais – taip išvengsite amarų bei baltasparnių.

Taip pat svarbu nepamiršti, kad vasarą praleidę gryname ore besimėgaujant tiesioginių saulės spindulių gausa, kai kurie augalai gali sunkiau apsiprasti prie įprastų naminių sąlygų, tad prie jų kambarinius augalus pratinkite palengva. Nepamirškite bent pirmas kelias savaites jiems skirti daugiau dėmesio ir priežiūros.

Kinrožės, gardenijos, fuksijos, dvazgiai, auskarėliai į jūsų namus privalo sugrįžti, kuomet nakties temperatūra nukrenta žemiau +10 C laipsnių.

Tuo tarpu, tokios kambarinės gėlės, kaip kalankės, karpažolės, storlapiai, ripsaliai, ripsalidopsiai bei zigokaktusai mėgaujasi rudens vėsa ir mažėjančia šviesa bei tokiomis sąlygomis ima krauti žiedus. Būtent dėl to, šiuos augalus galite palikti gryname ore iki kol nakties temperatūra nenukris žemiau +7 C laipsnių.

Populiariausi kietalapiai augalai, pavyzdžiui, alyvmedžiai, karisos, bugenvilijos ar fikusai dar mažiau lepūs oro sąlygoms, todėl į namus gali būti sugrąžinti tik tuomet, kai nakties temperatūra pasiekia +5 C laipsnius. Tiesa, mūsų specialistai pataria tam rinktis darganotą dieną – taip augalai išvengs staigių permainų bei lengviau apsipras.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*