KAIP PERSODINTI KALĖDŲ EGLĘ?

KAIP PERSODINTI KALĖDŲ EGLĘ?

Šventės baigėsi, o jūsų namuose vis dar gyvena Kalėdų eglė vazone, mat nežinote, ką su ja daryti? Suteikite šiam medeliui progą ir jį jau ateinantį pavasarį persodinkite. Tiesa, tam, jog  medelis išgyventų ir puikiai prigytų, būtina laikytis tam tikrų taisyklių, pavyzdžiui, augalo JOKIU BŪDU NEGALIMA iš vidaus išnešti tiesiai į lauką ir ten laikyti iki persodinimo.

Yra ir daugiau niuansų, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį: jais šiame blogo įraše dalinasi MOKI-VEŽI ekspertas. Malonaus skaitymo.

Pirmiausia, Kalėdų eglės neskubėkite persodinti vos šventėms pasibaigus – tą daryti reikia tik pavasarį. Juk ilgą laiką (3 savaites ar daugiau) namuose gyvenusi eglė jau spėjo priprasti prie kambario temperatūros ir netgi galimai leido naujus ūgliukus. Staigus medelio išnešimas į lauką jį pasmerks žūčiai.

Taip pat labai svarbus žingsnis – tai medelio aklimatizavimas. Kaip ir tik įsigijus, taip ir nešant laukan iš namų, pirmiausia, eglę reikėtų aklimatizuoti. Tai reiškia, kad prieš išnešant į lauką, šis medelis turėtų kurį laiką praleisti patalpoje, kur temperatūra žemesnė nei vidaus, bet aukštesnė nei lauko. Idealu 0-5 laipsniai šilumos. Puikiai tiks rūsys, įstiklintas balkonas ar laiptinė, jei kaimynai tam neprieštarauja.

Kai pavasaris – jau ne už kalnų, o oro temperatūra nekrinta žemiau 0 laipsnių, eglę galima bus išnešti į lauką. Tiesa, nepulkite sodinti iškart, bet luktelkite, kol gruntas įšils ir jį bus galima kasti.

Kai jau ruošitės sodinti, atsakingai parinkite vietą šiam medeliui. Nors paprastosios bei dygiosios eglutės jai nėra labai reiklios, o gruntas taip pat tinka praktiškai bet koks, užtat kėniai ar baltosios eglutės – tam kur kas reiklesnės. Šiems medeliams reikalinga nuo vėjo bei itin kaitrių saulės spindulių (bent dalinai) apsaugota vieta, kurioje gruntas – taip pat turi būti derlingas. Kitu atveju, bus didelė tikimybė, jog medeliai neprigis.

Pasidomėkite medelio priežiūra bei persodinimu dar prieš jį įsigydami. Kasmet mūsų klientams patariame pasidomėti perkamo medelio priežiūra, įnešimo į namus ir vėliau – persodinimo procesu. Netinkamai dar prieš šventes į namus įnešamas ir aklimatizuojamas (arba dar blogiau, visai ne) medelis sunkiai prigis jį vėliau persodinant.

Turite klausimų? Maloniai kviečiame kreiptis į mūsų parduotuvės konsultantus, kurie jums į juos mielai atsakys.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*