GIPSO KARTONO PLOKŠTĖ IR JOS NAUDOJIMAS APDAILOJE

Kas yra gipso kartono plokštė? Tai nesunkiai montuojama ir labai universali statybinė medžiaga, tinkanti sienų, pertvarų, lubų, grindų bei kitų kontrukcijų gamybai. Vienas IŠ gipso kartono išskirtinumų yra ir jo ekologiškumas: plokštę sudaro statybinis gipsas (93%), kartonas (6%) ir tik maža dalis priedų (1%).

Kada tikslingiausia naudoti gipso kartono plokštes? Gipso kartono plokštė yra nepakeičiama, kuomet norima perplanuoti vidines patalpų erdves ar atlikti tam tikrus pokyčius interjere. Dažniausiai ji naudojama: viešų įstaigų apdailos darbuose, mažiau – individualių namų remonto ir naujo būsto statybos darbuose. To priežastimi gali būti papildomos išlaidos gipso kartono plokščių tvirtinimui, montavimo paliekamos skylės ir pan.

Gipso kartono plokštės yra įstatomos į griovelius ir varžtais prisukamos prie karkaso, kuris pritvirtinamas prie sienos ar lubų.

Bene geriausias gipso kartono plokštės panaudojimas namų apdailoje: lubų, pertvarų gamybai, sienų nelygumams, elektros, kanalizacijos, vandentiekio komunikacijoms paslėpti.

Gipso kartonas yra lygi ir glotni medžiaga, todėl prieš montavimą tereikia paženklinti ir užtaisyti siūles. Tiesa, ir šiems darbams atlikti reikia pakankamai aukštos kvalifikacijos darbuotojo.

Gipso kartono plokštes montuoti galima visus metus, nes darbai atliekami „sausuoju“ patalpos vidaus apdailos metodu.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*