BLOGAS KVAPAS NAMUOSE LAIKOSI? ATSIKRATYKITE JO GREITAI BEI LENGVAI

Šiandien, kuomet kiekvienas esame ypač atsakingi už gamtą ir dar akylesnį jos tausojimą, vis dažniau į kasdienes situacijas, darbus, maisto ruošą ar namų tvarkymą pasitelkiame ekologiškas, ne tik žmogui, bet ir gamtai draugiškas priemones: nuo citrinos kalkių šalinimui, iki valgomosios sodos geresniam derliui ar vonios šveitimui.

O ar yra natūralių būdų, kaip namuose palaikyti gerą kvapą bei švaros pojūtį? Tikrai taip, ir juos labai lengva pasigaminti ar panaudoti pačiam!

Citrina

Kubeliais supjaustytą citriną dėkite į lėkštę ir ją statykite prie ventiliacijos angos – po kelių minučių iš kaimynų buto sklindantis tabako dūmų kvapas bus neutralizuotas. Be to, citrinos žievelės neišmeskite: ją sudžiovinkite bei naudokite spintos kvapams pasigaminti.

Levandos

50 g džiovintų levandų žiedų sudėkite į lininius maišelius ir juos iškabinkite visuose namuose. Šių gėlių žiedai malonų kvapą jūsų namuose skleis net iki 3-4 metų!

Malta kava

Kava – vienas populiariausių būdų panaikinti namuose atsiradusius blogus kvapus. Maltą kavą berkite į karštą kepimo skardą ir ją statykite ten, kur įsimetė blogas kvapas. Jį kava sugers akimirksniu.

Arbatos purškiklis

Paruoškite puodelį žaliosios arbatos, į ją įspauskite citrinos sulčių. Kai ši atvės, supilkite į purškiklį bei purškite ten, kur atsirado negeras kvapas.

Actas

Iš virtuvės niekaip neišnyksta blogas maisto ar svilėsių kvapas? Puodelį acto įpilkite į nedidelį dubenėlį ir šį užvirinkite – po namus pasklis acto kvapas, kuriam išsisklaidžius išnyks ir prieš tai buvę blogi kvapai.

Avižinės kruopos

Maltos avižinės kruopos puikiai (tarsi kempinė) sugeria kvapus! Būtent dėl to, jei šaldytuve atsirado blogas gendančio maisto kvapas, čia rekomenduojame statyti maltų avižų stiklinę.

Tiesa, atminkite, kad jei namuose vyrauja įsisenėjusio pelėsio kvapas, jo taip lengvai neišnaikinsite. Pelėsį pašalinkite sunaikinant pagrindinį jo atsiradimo židinį. Taip pat pasirūpinkite, kad namuose nesikauptų drėgmė. Jums gali prireikti drėgmės surinkėjo.

Daugiau naudingų patarimų ieškokite mūsų Facebook paskyroje

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*