PUOŠIAME KIEMO APLINKĄ: SODAS, PRIEANGIS, TAKAI

Pavasaris nuostabus tuo, kad jis grįžta drauge su šiluma ir žaluma, kupinas naujų darbų, kuriuos atlikti – vienas malonumas. Balandis – puikus metas pradėti galvoti apie kiemo aplinkos puošimą ar formavimą. Tokį, kokio norėjosi visuomet. Tokį, kuris nustebins ne tik užsukusius svečius, bet ir jus. Dalinamės idėjomis, kurios ne tik sužavėjo – jas įgyvendinti galima patiems!

Iš pirmo žvilgsnio pamilome gėlynėlius, kuriuose žydi skirtingi augalai, tarpusavy derantys bei vienas kitą papildantys savo spalvomis ir formomis. Formuojant tokį gėlyną atsižvelkite į augalų aukštį: stenkitės „nemiksuoti“, kadangi gražiausiai atrodys aukštėjimo tvarka sodinami augalai.

Nesenstanti klasika – takai. Kad grožėtis savo sodu būtų patogu, tarp augalų formuokite takelius. Ypač dailiai atrodo primenantys mozaiką ir iš skaldytų akmenų ar plytelių suformuoti takai.

Jei galimybės tokiam nutiesti nėra, tiks paprasti akmenys. Iš didensių ir mažesnių akmenų suformuotas takas tarp augmenijos ne tik bus praktiškas: vingiuoti takeliai papuoš kiekvieną sodą.

Turint didesnę teritoriją ar norint atskirti gėlyną nuo daržo, arkos – puiki ir įspūdingai atrodanti išeitis. Susikonstruoti ją galima iš metalo ar lankstaus medžio šakų, o puošti – svyrančiomis gėlėmis ir viskuo, ką diktuoja jūsų fantazija!

Turite terasą, prieangį ar atvirą balkoną? Dekoruokite jį vijokliais ar kitais svyrančiais augalais! Taip sukursite ne tik užuovėją nuo saulės kaitrią vasarą, bet sukursite išskirtinę ir gaivią erdvę.

Daugiau idėjų rasite mūsų Facebook paskyroje. Smagaus pavasario ir įkvėpimo puošiant aplinką!

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*